Bugun de kuzenimle birlikte 3 kilo simit yaptik gercekten harika olmuslar. Birkactane zeytinli denedim onlarda cok guzel oldu, simit icin tarif:
1 kilo un
1 su bardagi ilik sut
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi seker
1 yumurta beyazi
1 maya (van die vierkante eger yoksa 1 yemek kasigi toz maya da olabilir)
1 paket kabartma tozu
tuz
Bu hamur sut ile kivama gelene kadar yogrulacak (yani yumusak ve ele yapismayan hamur, nekadar yumusak olursa okadar iyi, baktin eline yapisiyor az birsey siviyag koyabilirsin)
Hamuru guzelce yogurup yarim saat uzeri kapali dinlendirin
sonra hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler yani toplar alip yuvarlayin ve uzerine sofra bezi ortun.
O sirada hamurun icini arzuya gore hazirlayin.
sonra su resimlerde gorundugu gibi sekil verebilirsiniz bu resimleri yemek gunlugumun sayfasindan aldim ama tarif o tarif degil isterseniz o tarifi de kullanabilirsiniz. Resimleri burdan izleyebilirsiniz.
donderdag 31 januari 2008
Sucuklu simit
Labels:
Hamur isleri
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten