donderdag 31 januari 2008

Carsaf boregi




Bayagi bir zaman once Carsaf boregini denemistim ve acaip hosuma gitti cokta zevkli yapmasi bence. Ve tadi harika. Bence sizde deneyin hosunuza gider.
Bu tarifi Nihandan izin alarak .su siteden aldim ve acikcasi cok guzel tarif. Resimleri de cok ise yariyor. Ben boregi peynirle yaptim ve toz maya yerine bir paket yas maya kullandim. Uzerinede hashas serpistirdim.

Iste tarif

MALZEMELER

2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya
Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz

Ic Harci Icin

Beyaz Peynir
3-4 Adet Buyuk Boy Patates
1 Orta Boy Sogan
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz

YAPILISI

Oncelikle patatesleri yikayip, soyun. Sonra rendeleyip, yemeklik dogranmis soganla birlikte, cok az yagda, biraz kavurun. Kirmizibiber, karabiber ve tuz ilave edip, karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Patatesli harctan veya peynirden, actiginiz hamurun iki ucune serpistirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

Aldigim tarifin sitesinde resimlerle daha guzel aciklamis hic yapmayanlar ordan resimleriyle gorebilir

Geen opmerkingen:

Een reactie posten