woensdag 30 januari 2008

Lasagna



Bu tarifi hollandaca yazdim bir arkadas icin, tarif ablama ayit cok guzel oluyor.

Recept voor Lasagna
Ingrediënten

Ongeveer 200 gram gehakt
1 ui
1 broccoli
1 paprika
(als je wilt kan je er champignon en courgette erbij voegen)
1 pakje gezeefde tomaten puree (vloeibare tomatenpuree in zo`n kartonnen doos)
5 teentjes knoflook
Zout
Sambal (pulbiber)
2 eetlepels oregano ( kekik)

Voor de bechamel saus
Halve liter melk
2 à 3 eetlepels meel
Zwarte peper
1 eetlepel roomboter

En lasagne bladeren.

Pak een grote pan en doe er een beetje olie in. Doe het gehakt erbij en bak het goed door, voeg daarna de gesnipperde ui erbij.
Snij de broccoli in hele kleine stukjes ongeveer net zo groot als een lucifer doosje en doe het in de pan erbij. Voeg ook de rest van de groenten er door en bak het goed door.
Voeg tot slot het knoflook en de kruiden er door heen laat het een aantal minuten staan en haal het van het vuur af.

Doe al de ingrediënten van de bechamel saus in een steel pan. Roer dit totdat het een soort pudding wordt en haal het dan van het vuur.

Pak nu een grote glazen ovenschaal en smeer op de bodem de bechamel saus. Daarna leg je een laag lasagne bladeren.
Doe nu de bechamel saus door het mengsel van gehakt en groenten en roer dit goed door elkaar heen.
Nu doe je een laag saus een laag bladeren totdat je saus op is. Let op je eindigt met een laag saus. Ten slotte doe je er geraspte kaas overheen en zet het in de oven.


Eet smakelijk!!!

2 opmerkingen:

  1. Heel makkelijk uitgelegd! Heel toepasselijk! Alleen die tomatenpuree, is dat salca?

    BeantwoordenVerwijderen