Malzemeler
3 sogan
1 bag maydanoz
1 limon ve rendesi
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi siviyag
4 yemek kasigi tavukbaharati
Tuz
Karabiber
1.5 litre su
Sosu icin extradan
1 kase yesil zeytin 3 tane patates
Tum tavugu alip sirkeli su ile guzelce yikiyorsun
Sonra bir buyuk tencereye sogani aydede seklinde dogruyorsun
Icine maydanozu ince ince dogruyorsun ve limonu rendeleyip kabuklarini icine katip suyunuda sikiyorsun
Sonra sogan maydanoz limonu tavuk baharatlari tuz ve karabiberi guzelce tavugu marine et yani iyice tavugun derisine ve derisinin altina sur. Sonra bir buyuk tencereye tavugu ve butun marine ettigin malzemelerin uzerine birbucuk litre su dokup hepsini yarim saat kaynat.
Sonra tavugu sudan cikartip tepsiye koyuyorsun ve uzerine tereyag surup 180 derecede pisiriyorsun ve ayni islemi arka tarafada uyguluyorsun.
Tavugu hasladigin suyun Icine patatesleri ve yesil zeytin katip iyicene suyunu cekene kadar hasla.
Sonra tavugu guzel bir tabagin ortasina koyup kenarina sosu dok ve onun etrafina patates kizartmasinla susle ve afiyetle ye
En sonunda uzerine ince kiyilmis maydanozu serp
Geen opmerkingen:
Een reactie posten