zondag 12 januari 2014

Malzemeler

3 sogan 

1 bag maydanoz

1 limon ve rendesi

2 yemek kasigi zeytinyagi 

2 yemek kasigi siviyag

4 yemek kasigi tavukbaharati

Tuz

Karabiber

1.5 litre su

Sosu icin extradan

1 kase yesil zeytin  3 tane patates

Tum tavugu alip sirkeli su ile guzelce yikiyorsun

Sonra bir buyuk tencereye sogani aydede seklinde dogruyorsun

Icine maydanozu ince ince dogruyorsun ve limonu rendeleyip kabuklarini icine katip suyunuda sikiyorsun

Sonra sogan maydanoz limonu tavuk baharatlari tuz ve karabiberi guzelce tavugu marine et yani iyice tavugun derisine ve derisinin altina sur. Sonra bir buyuk tencereye tavugu ve butun marine ettigin malzemelerin uzerine birbucuk litre su dokup hepsini yarim saat kaynat.

Sonra tavugu sudan cikartip tepsiye koyuyorsun ve uzerine tereyag surup 180 derecede pisiriyorsun ve ayni islemi arka tarafada uyguluyorsun.

Tavugu hasladigin suyun Icine patatesleri ve yesil zeytin katip iyicene suyunu cekene kadar hasla.

Sonra tavugu guzel bir tabagin ortasina koyup kenarina sosu dok ve onun etrafina patates kizartmasinla susle ve afiyetle ye

En sonunda uzerine ince kiyilmis maydanozu serp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten