donderdag 31 januari 2008

Hasan Pasa koftesi




Bugun de misafirlerime Hasan Pasa koftesi yaptim gercektende guzel oldu
Ben ayriyetten kofteye maydanoz koftebaharati sambal koydum.Ve puresini normal tereyag ve sut ile ezdim.
Tarif su siteye ayit.

malzemeler:

köfte malzemeleri:
750g kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
püre malzemeleri:
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
yarım su bardağı süt
tuz
salçalı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
hazırlanması:

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre makinesinden geçirin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleiyn. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen