donderdag 31 januari 2008

Benim makarnam


Bu tarifi bayagi bir zaman once yaptim bu aralar acaip yogunum oyuzden biraz gec oluyor. Bu benim yaptigim makarnanin icinde maydanoz ve paprika yok ama koymanizi tercih ederim.
Malzemeler:

1 paket makarna ( Aldi de satiliyor biraz enli uzun makarna galiba yumurtadan yapilmis)
100 gram kiyma
100 gram tavuk doneri yada hindi shoarmasi
1 su bardagi dolusu yesil bezelye (resimdeki gibi) bunlar cogunlukla turk marketlerinde buzlukta satiliyor)
2 kasik tereyag
3 kasik sivi yag
1 sogan
yarim paprika
3 kasik domates salcasi
1 kasik acibiber salcasi
1 dis sarmisak
arzuya gore 1 kabugu soyulmus domates rendesi
maydanoz
tuz



Yapilisi
Buyuk bir tencereye yaklasik 2 litre kaynamis su koyup icine az tuz dokup makarnalari bezelye ile haslayin.

O arada sosu icin tavaya ilk once kiymayi kavuruyorsunuz az birsey tereyagi ile sonra uzerine tavugu veya hindiyi katip iyice kavuruyorsunuz bunu kisik ateste oylece birakin.
Ayri bir tavaya ilk once 1 kasik tereyag ve 3 kasik siviyagi eritiryorsunuz sonra burda sogani ve yarim paprikayi kavuryorsunuz. Sonra icine salcalari ve domates rendesini katip iyice karistiryorsunuz en sonunda sarmisagida koyup iyice karistirin.

Bu harca etide koyun ve iyice karistirin. En sonunda makarnayi ve icindeki bezelyeleri suzun ve bir kere soguk su ile calkalayin ve bu sosu iyice karistirin makarnaya.

Tabaklara servis yaparken uzerine kalin kiyilmis maydanozuda eksik etmeyin.

SIZE AFIYET OLSUN.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen