zondag 9 maart 2008

Esimin Hamsi buglamasi


Esim bugun dershane icin bir tava, hamsi buglamasi yapti gorunusu guzeldi ve tava bos geldi galiba tadi da guzel olmustur .
Arzuya gore malzemeleri azaltir veya arttirirsiniz bu tavaya gore veriyorum tarifi. ( yaklasik 7 kisi doydu)

Malzemeler

1 kg hamsi
1 kg patates
4 tane sogan
3 tane domates
4 tane yesil biber
1 limon
az maydanoz
1 dis sarmisak

sosu icin

1 bardak kaynar su
2 yemek kasigi salca
aci biber
tuz
1 cay bardagi siviyag

Yapilisi

Hamsileri guzelce ayikliyoruz yani kafasini kilcigini ve kuyrugunu kopariyorsunuz. Sonra hamsileri tuzayip az bekletin. Maydanoz ve sarmisak haric butun malzemeleri halka seklinde dograyin.
Tavanin icine sivi yag dokup bir kat patates yerlestiriyorsunuz,
sonra az sogan domates biber uzerine hamsilern yarisini. Hamsilerin uzerine yine patates sogan domates biber ve yine uzerine geriye kalan hamsileri ve arta kalan malzeme ile uzerine guzel bir sekilde duzuyorsunuz. En sonunda maydanoz ve limonu koyup sosu hazirliyorsunuz.

Sos icin butun malzemeleri derin bir kaba alip sarmisagida ince ince dograyip iyice cirpiyorsunuz. Cirpktan sonra tavanin uzerine gezdirip kaynayana kadar buyuk atesle sonra kisik ateste pisene kadar pisiriyorsunuz.

Afiyet bal seker olsun.....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen