Tarifi oldugu gibi hollandacasini yaziyim:
INGREDIENT
|
HOEVEELHEID
|
SCHAAL
|
PROCEDURE
|
Kipfilet
Ui, gesnipperd
Knoflook, gehakt
Hindostaanse Massala
Komijnzaad (djinten)
Zwarte peper
Tomaat in blokjes
Kippenbouillon
Aardappels, geschild in vieren
Madame Jeanette-pepers
of gedroogde chilipepers |
1 kg
1
4 tenen
40 gr
1 theelepel
20 draaien
2
3 dl van
1 blokje
4
2
|
| |
Ui, gesnipperd
Knoflook. gehakt
Kousenband, in stukjes
|
1
1 teen
400 gr
|
| |
Ei
|
6
|
| |
Rotivellen
|
4
|
|
Bu tarifin yaninda birde degisik bir bazlama yani roti plaat yapiliyor onunda tarifi aynen boyle:
roti-plaat
Ingrediënten Deeg
- 0,5 kg tarwe bloem
- ±650 ml lauwwater ( 3 á 4 glazen)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 kg tarwe bloem
- ±650 ml lauwwater ( 3 á 4 glazen)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
Ingrediënten Vulling
- 250gr geschilde en gekookte aardappelen
- 2 teentjes knoflook (fijn persen)
- zout
- 2 eetlepels komijnzaad (geroosterd en grof gestampt)
- 50 gr boter
- 250gr geschilde en gekookte aardappelen
- 2 teentjes knoflook (fijn persen)
- zout
- 2 eetlepels komijnzaad (geroosterd en grof gestampt)
- 50 gr boter
Benodigdheden:
- Crepespan of Tawa
- Crepespan of Tawa
Bereiding
Doe 500gr bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. De bakpoeder, baksoda, olie en het water toevoegen en mengen (moet een plakkerige massa zijn).
Doe 500gr bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. De bakpoeder, baksoda, olie en het water toevoegen en mengen (moet een plakkerige massa zijn).
Het geheel met de handen 5 á 10 minuten kneden en net zolang meel toevoegen tot dat het een soepel (elastisch) deeg is. De deeg afdekken en 30 minuten laten rijzen.
In de tussentijd gaan we de vulling maken. De gekookte en afgekoelde aardappelen pureren en mengen met de boter, knoflook, komijnzaad, zout en peper.
Maak 15 á 20 bolletjes van de deeg, de bolletjes moeten ongeveer net zo groot zijn als een groot ei. Maak in ieder bolletje een kuiltje en voeg 1 eetlepel vulling in het kuiltje daarna dichtvouwen en met de handpalm platdrukken. Zorg dat de vulling goed verdeeld is. Net zoals een bapao die je met je handpalm platdrukt.
Op een aanrecht bestoven met de overige bloem het platgedrukte bolletje verder uitrollen met een deegrol tot een pannekoek.
De roti platen bakken: maak een koekenpan eerst goed heet daarna het vuur matigen. Smeer de koekenpan in met olie en bak vervolgens de roti plaat in de pan. Als de roti plaat in de koekenpan is meteen de bovenzijde insmeren met olie vervolgens de roti plaat omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x).
Let op: De roti plaat niet te lang aan één zijde laten bakken. Als de roti plaat gebakken is inwikkelen met een schone theedoek en op een bord leggen.
Tips
1. Het is nog beter als je voor het bakken de beschikking hebt over een tawa (een roti bakplaat).
2. Serveer de roti met massala kip aardappelen en kouseband of pangpoeng.
3. Roti wordt met de hand gegeten.
1. Het is nog beter als je voor het bakken de beschikking hebt over een tawa (een roti bakplaat).
2. Serveer de roti met massala kip aardappelen en kouseband of pangpoeng.
3. Roti wordt met de hand gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten