woensdag 2 januari 2019

Ayse icin roti tarifi

Bu surinam yemegine ailecek bayiliyoruz. Aysede tarifi sorunca 
Tarifi oldugu gibi hollandacasini yaziyim:


INGREDIENT
 HOEVEELHEID
 SCHAAL
 PROCEDURE
 Kipfilet


 Ui, gesnipperd
 Knoflook, gehakt

 Hindostaanse Massala
 Komijnzaad (djinten)
 Zwarte peper

 Tomaat in blokjes
 Kippenbouillon

 Aardappels, geschild in vieren
 Madame Jeanette-pepers
 of gedroogde chilipepers 
 1 kg


 1
 4 tenen

 40 gr
 1 theelepel
 20 draaien

 2 
 3 dl van
 1 blokje
 
 4
 2

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak in de wok op hoog vuur in porties bruin
    Zet weg
     
  • Bak de ui en knoflook zacht in de wok


     
  • Voeg massala, djinten en peper toe en bak kort mee




     
  • Bak tomaat kort mee en blus af met de bouillon en breng aan de kook




     
  • Voeg de aardappels en pepers toe en laat ±35 minuten zacht stoven
 Ui, gesnipperd
 Knoflook. gehakt

 Kousenband, in stukjes

1
 1 teen

 400 gr



  • Fruit de ui en knoflook in een pannetje


     
  • Voeg de kousenband toe en bak 2 minuten mee
    Voeg steed kleine beetjes water toe tot de bonen gaar zijn
 Ei
 6

  • Kook de eieren 5 minuten en laat ze snel afkoelen in ijswater
    Pel ze en dep ze droog
    Bak ze in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg toe aan de saus 
 Rotivellen
 4
 
  • Verwarm de rotivellen in de magnetron en dien op met de masala en de boontjes

Bu tarifin yaninda birde degisik bir bazlama yani roti plaat yapiliyor onunda tarifi aynen boyle:

roti-plaat
Ingrediënten Deeg
- 0,5 kg tarwe bloem
- ±650 ml lauwwater ( 3 á 4 glazen)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
Ingrediënten Vulling
- 250gr geschilde en gekookte aardappelen
- 2 teentjes knoflook (fijn persen)
-  zout
- 2 eetlepels komijnzaad (geroosterd en grof gestampt)
- 50 gr boter
Benodigdheden:
- Crepespan of Tawa
Bereiding
Doe 500gr bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. De bakpoeder, baksoda, olie en het water toevoegen en mengen (moet een plakkerige massa zijn).
Het geheel met de handen 5 á 10 minuten kneden en net zolang meel toevoegen tot dat het een soepel (elastisch) deeg is. De deeg afdekken en 30 minuten laten rijzen.

In de tussentijd gaan we de vulling maken. De gekookte en afgekoelde aardappelen pureren en mengen met de boter, knoflook, komijnzaad, zout en peper.
Maak 15 á 20 bolletjes van de deeg, de bolletjes moeten ongeveer net zo groot zijn als een groot ei. Maak in ieder bolletje een kuiltje en voeg 1 eetlepel vulling in het kuiltje daarna dichtvouwen en met de handpalm platdrukken. Zorg dat de vulling goed verdeeld is. Net zoals een bapao die je met je handpalm platdrukt.
Op een aanrecht bestoven met de overige bloem het platgedrukte bolletje verder uitrollen met een deegrol tot een pannekoek.
De roti platen bakken: maak een koekenpan eerst goed heet daarna het vuur matigen. Smeer de koekenpan in met olie en bak vervolgens de roti plaat in de pan. Als de roti plaat in de koekenpan is meteen de bovenzijde insmeren met olie vervolgens de roti plaat omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x).
Let op: De roti plaat niet te lang aan één zijde laten bakken. Als de roti plaat gebakken is inwikkelen met een schone theedoek en op een bord leggen.
Tips
1. Het is nog beter als je voor het bakken de beschikking hebt over een tawa (een roti bakplaat).
2. Serveer de roti met massala kip aardappelen en kouseband of pangpoeng.
3. Roti wordt met de hand gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten