woensdag 6 februari 2008

Orgulu ekmek




Siteleri dolanirken karsima guldenceninmutfagi geldi ve cok hos gorunumlu orgulu ekmek dikkatimi cekti hemen deniyim dedim ve sonucu iste burda. Cok guzel ve lezzetli bir ekmek.

MAZEMELER:
1 Su bardagi ilik süt.
1 Su bardagi ilik su.
1/2 Su bardagi siviyag.
1 Küp yas maya.
1 Cay kasigi seker.
Arzuya göre tuz.
Aldigi kadar un.

HAZIRLANISI:
Süt,su,siviyagi yogurma kabiniza alin,yas mayayi elinizle minciklayarak eritin.Seker,tuzu ve aldigi kadar un ilave ederek elinize yapismayacak yumusaklikta hamur yogurup,üzerine islak bez örterek mayalanana kadar dinlendirin.
Hamuru 3 esit parcaya bölüp elinizi oklava üzerinde gezdirir gibi yuvarlayarak uzunca seritler hazirlayin.Sac örgüsü seklinde örerek,firin tepsisine yagli kagit sererek örgüyü tepsiye alin.Tekrar kabarmasi icin dinlenmeye birakin.Kabaran örgü hamurun üzerine yumurta sarisini sürüp,bolca susam serpin.Firina sürün.Önce 150 derecede 20 dakika,sonra 200 derecede üzeri kizarana kadar firinlayin.
Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten