Dun annemlerde oturken kardesimle hollanda`ca konusuyordum ve kardesimin esi dediki, neden benim hakkimda konusuyorsunuz ben hepsini anladim, bende dedim ki olsun bende siz almanca konusurken anlarim. O`da dedi tamam beni anlamassan bana ne veriyorsun bende dedim sana pasta yaparim. Oda oyle bir zor cumle dediki kaybettim bahsi ve ortaya bu pasta cikti. Dun ayni zamanda kardesim ankaraya donecekti ve onun venlo`dan cok iyi arkadaslari gelecekti misafirlige ve onlar icin de iyi olur diyerek yaptim bu pastayi onlarda cok begendi cok iyi ve cana yakin insanlar. Birde bir kizi vardi, adi Nisa masallah yemede yaninda yat o kadar tatli.
Sonucta Yusuf yani kardesimin esi yiyemedi ya pastayi neyse bakalim.
Dileksiz gunlere baslamis bulunmaktayiz maalesef.
Bu tarifi mekanimiz mutfak`tan aldim acikcasi tarif cok kolay ve guzel.
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için :
1 litre süt
1 adet yumurta
5-5,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker
2,5-3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 küçük paket bitter çikolata
Süslemek için :
Yarım hindistan cevizi içi
1 çay bardağı hindistan cevizi suyu
Hazırlanışı :
Pandispanya için; önce yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıba koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Piştiğinde kalıptan çıkarıp ikiye kesin. Keki nemli bir beze sararak bekletin. ( Bu işlem kekin kurumamasını sağlıyor)
Krema için ; un, nişasta, yumurta ve kakaoyu bir tencerede karıştırın. Sonra azar azar topaklanmamasına dikkat ederek sütü ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın. Mikserle 5 dk. çırpın. Kremanın kıvamını yoğun olmuyor; pastanın üzerinden akacak bir kıvamda oluyor.
Hindistan cevizinin içini kabuğundan ayırın; dışındaki kahverengi kabuğu soyun. Rende ile uzun uzun olacak şekilde rendeleyin. Kelepçeli kalıba pandispanyanın alt katını yerleştirin. Kekin üzerini hindistan cevizinin içindeki su ile ıslatın.
Üzerine kremanın yarısına yakın bir kısmını yayın. Rendelediğiniz hindistan cevizlerini kremanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın.
Kalan kremanın içerisine çikolatayı parçalar halinde ekleyin. Tencereyi ocakta ısıtarak çikolatanın erimesini sağlayın. Pandispanyanın diğer yarısını kalıba yaydığınız hindistan cevizi rendesinin üzerine kapayın. Yine keki hindistan cevizi suyu ile ıslatın. Kalan kremanın 2/3'ünü kekin üzerine yayın. Kremanın üzerini yine hindistan cevizi rendesi ile kaplayın.
Pastayı kalıptan çıkartmadan bu şekilde 1-1,5 saat kadar oda ısısında kremanın yoğunlaşması için bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarın; kalan kremayı pastanın kenarlarına sürüp üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Dolapta 4-5 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...
dinsdag 12 februari 2008
Hindistan Cevizli yas pasta
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten