woensdag 13 februari 2008

Guvecte tavuklu patates kizartmasi



Bu guvecide oktay ustada gordum ve yaptim gercekten mukemmel oldu ben baget yerine but kullandim oylede guzel oldu.


1 kg patates
6 baget tavuk
3 domates
3 biber
1 çorba k. biber salçası
tuz,sıvıyağ
defne yaprağı
kekik,kırmızı biber,karabiber


HAZIRLANIŞI:
Güvecin el altına tavuk bagetleri çiğden dizin.
üzerine irice doğranmış patatesleri koyun.
biber salçasını,tuzu ekleyin. üzerine doğranmış
biberleri ve domatesleri ekleyin. en son defne
yapraklarını ve zeytinyağını ekleyin. arzuya
bağlı olarak baharat ekleyebilirsiniz.önce yağlı
kağıtla ardından da aliminyum folyo ile ağzını
kapatın. kaynayıncaya kadar ocağın üzerinde
pişirin daha sonra fırına koyun. 180 derecede
en az 1 saat pişirin. fırından çıkardıktan sonra
ağzını açmadan 1 saat dinlenmeye bırakın.
daha sonra yanında pilavla sıcak ikram edin.
nefis bir güveç.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen