dinsdag 16 december 2008

Bizim ailede terbiyeli dedigimiz asil ismi olan yaglama



Bizim ailede cok sevilerek yenilen bu terbiyeli bildigim asil ismi yaglamaymis o yuzden bende yaglamanin tarifini veriyorum sizlere.

Tarif bu siteden alinma burda resimlerle guzel anlatilmis benim yaglama biraz aceleye geldi ama tadi cok guzeldi:

1/2 kg un

*tuz,yarım paket maya ,alabildiği kadar su

*1/2 kg kıyma

*4 sivri biber

*2 büyük soğan

*4 domates

*1 dolu yemek kaşığı salça

*tuz,karabiber,pulbiber

*1 su bardağı sıvıyağ

*1/2 kg yoğurt

*2-3 diş sarımsak

*4 su bardağı sıcak su



*YAPILIŞI*

İlk önce un,tuz ve mayayı alabilidiği kadar suyla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzu hemen yumurta büyüklüğünde bezelere bölüyoruz.1 su bardağı yağda ilkönce kıymayı sonra sırasıyla soğan,biber,domatesi kavuruyoruz.Kavrulan içimize baharatını ve salçasını ekleyip su ilave ediyoruz.Suyunu için miktarına göre ayarlıyoruz.Ama bu ölçülere 4 su bardağı su gider.Sıcak suyumuzuda ekleyip içimizi kaynatıyoruz.İçimiz beklesin biz diğer işlemleri yapalım....

Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Ben yalnız yaptığım için ilkönce biraz açıp bu şekilde seriyorum.Sonra pişirmeye başlıyorum.Eğer yanınızda yardımcı varsa birisi açar diğeri pişirir daha kolay olur tabi....

Sonra açtığımız hamurları teflon tavada yağ sürmeden pişiriyoruz.Bütün hamurları bu şekilde pişirip sarıyoruzki soğumasın...

Sonra eğer içimiz soğuduysa iyice ısıtıp pişirdiğimiz hamurları resimdeki gibi döşüyoruz.Bir hamur bir iç şeklinde...

Bütün hamurları bu şekilde yapıp en son resimdeki gibi dört parçaya kesiyoruz...

Sonra tabağımıza sıcak sıcak servis yapıp yanına sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz.Yağlamanın bir katını çatala sarıp sarımsaklı yağurda batırıp afiyetle yiyoruz.

1 opmerking:

  1. mmmhhh harika gozukuyor, bugun yemekte yok evde aslinda ama bu uun surar baska bir zaman erteleyim en iyisi yapmayi...kesinlikle yapicam insallah...ellerine saglik ;)

    BeantwoordenVerwijderen