Bu tarifi portakal agcindan aldim ve cok pratik harika bir borek.
5 kişilik
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
tuz
Hazırlanması:
Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın.
Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
zaterdag 8 november 2008
Yaz boregi
Labels:
aperatifler,
Borekler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
SELAM.SİZİN BLOGUNUZU ÜYE OLDUGUM BİR YEMEK SİTESİNDEN ALDIM.TARİFLERİNİZ HARİKA.ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
BeantwoordenVerwijderenhttp://hunerlieller.net
Tesekkur ederim. Daha guzelleri sizin olsun.
BeantwoordenVerwijderenSevgilerimle S.