Ben bu enchilada yemegini ilk defa televizyonda party dish diye bir programda izlemistim. Sonra internetten tarifini ararken birde baktim turk birisi yapmis. Super bir tarife vermis.
Bu sitede daha ayrintili resimlerle vermis.
Benimde evde durumum yoktu bu tarife gore yaptim gercektende harika oldu. Biraz aceleye geldi o yuzden goruntu harika degil ama tadi mukemmel. Ben sade shoarma biber sogan ve salca ve kasar kullandim. Kiymalida denemek istiyorum o da guzele benziyor.
Tarif aynen siteden alinma
ENCHİLADA
Malzemeler:
• 4-5 adet tortilla (tarifi aşağıda)
• 250 gr kıyma
• 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de olur hatta normal fasulye bile olur )
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 baş sarımsak
• 1 havuç
• 1 kırmızı biber
• 2 yeşil biber
• 2- 3 yemek kaşığı salça
• Sıvıyağ
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon , kekik
• Enchilada sosu (tarifi aşağıda)
Yapılışı:
1. Geniş ve derin bir tavaya yağı alıp, küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurun.
2. Rendelenmiş havuç ve ufak doğranmış biberleri de ilave edin. Az daha kavurulunca kıyma ve kimyonu da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
3. Fasulyeleri de ilave edip biraz daha pişirin.
4. Salçayı 1 bardağa yakın suyla sulandırıp tavaya ilave edip tuz ve baharatları da ekleyin ve altı kısık ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin.
5. İç malzememiz hazır. Tortilalarımız da hazır . (isterseniz marketten de alabilirsiniz) . Enchilada sosumuz da hazır.
6. Tortillaların herbirinin içine iç malzemesinden koyup üzerine çok az kaşar serpelimve rulo yapıp borcama dizelim.
7. Üzerlerine enchilada sosumuzdan döküp kaşar peyniri rendesini de serpelim ve fırına verelin. Hafif kızarana kadar pişirelim.
8. Harika lezzetle buluşalım! Afiyet olsun.
Unutmadan: İç malzemesini tavuk, mantar ve kuşbaşı etten de hazırlayabilirsiniz.
Tortilla
Malzemeler:
• 1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu (veya 2 bardak un veya 2 bardak mısır unu)
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• Aldığı kadar ılık su
Yapılışı:
1. Un ve sıvıyağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaşa yavaş suyu ilave edin. Ve hamuru 30 dk dinlendirin.
2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında pasta tabağı genişliğinde açın.
3. Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin. 2'den fazla çevirmeyin ve bir kaç dakikadan fazla pişirmeyin.
Unutmadan :Eğer tortillalar biraz kuru olursa elinizle az bir su serpin ve bir örtüye sarın ve bir poşette koyun kısa bir süre.
Enchilada Sos
Malzemeler:
• 1 küçük kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 domates
• 1 yemek kaşığı salça
• Sıvıyağ
• Tuz
• Toz kırmızı biber
• Kimyon
• Kekik
Yapılışı:
1. Soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirin.
2. Sıvıyağ ve salçayı küçük bir tencereye alıp kavurun ve domatesli karışımı da ilave edin. Baharatları da ekleyip ağzını kapatıp 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. İsteğinize göre 1 su bardağına yakın sıcak su ilave edebilirsiniz.
3. Sosumuz hazır.
vrijdag 3 oktober 2008
Meksika enchiladasi
Labels:
Etli yemekler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten