Bu su boregi bence firinda yapilandan daha guzel oluyor.
Tarifi fransada oturan Nurcan yengemden aldim ve yedigimde aklima ramazani getiren leziz zahmetli bir borek. Maalesef boregin pismis seklini unutmusum cekmeye insallah birdaha yaparsam resmini koyarim.
Malzemeler
3 yumurta
yarim bardak siviyag
bir bardak ilik sut
aldigi kadar un ve sut
arzuya gore ic (peynir, kiyma v.s.)
Yapilisi
Hamuru guzelce yogurup 10 esit parcaya bolun.
Eger boregi tek basina yapiyorsaniz on bezeyi birbirinden ayri sekilde sofra bezine serin.
sonra bir buyuk tencereye kaynar tuzlu su kaynatin. Ve bir ayri kaba da soguk su.
Actiginiz bir yufkayi alin ve kaynar suyun icine yavasca brakin 2-3 dakikka sonra bir kevgir yardimiyla soguk suyun icine koyup az bekletin sonra bunu suzun.
Suzdukten sonra tavaya yerlestirin. Bu islemi obur yufkalarada da yap ve aralarina icinizden koyup alt ust tavada pisirin.
Afiyet olsun.
zaterdag 14 juni 2008
Nurcan yengemin tavada su boregi
Labels:
Borekler,
Hamur isleri
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
640 gram un gidiyor
BeantwoordenVerwijderen