maandag 12 mei 2008

Etli bayindir ekmegi



Suan ablamdayiz ve bize bu guzel etli bayindir ekmegini hazirladi hemen o arada tarifini yazip resmini cektim. ooooh mis gibide koktu.....

Malzemeler:

Hamuru icin
yarim kilo un
1 kasik toz maya yada bir kare yas maya
1 kasik tuz
1 cay bardagi sivi yag
1 bardak ilik sut

Ici icin


150 gram kiyma
ince kiyilmis sogan
bolca maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber

Yapilisi:

Hamuru icin malzemeleri iyice yogur az civik bir hamur olmasi lazim. Hamuru 45 dakika mayalamaya brak.
Hamuru uzun bir serit gibi yap ve 1 cm enliginde kes. Kestigin hamurlari bir kenarini yaga bandirip kagitli tepsiye duz resimdeki gibi.


Bu islem kolay koparip almasi icin.
Aralara mesafeli barakacaksin cunku icine kiyma koyunca firinda esniyor.
sonra icine kiymayi bastir ve 180 derecelik firina sur.

Arada mutfakta kokusunu almaya unutmayim misler gibi kokuyor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten