vrijdag 10 oktober 2008

Oktay usta`nin Patlıcanlı Kıymalı bolu Gözlemesi



Bu gozlemeyi dun aksam sularinda kuzenim sevimle birlikte yaptik. Tadi harika oldu bence, bir guzel afiyetle yedik buarada patlicanlarimida bahcemdeki bereketlerden.


Malzemeler :

3 su b.un
1 tatlı k.kuru maya
1 tatlı k.tuz
Su


İç harcı için:

3 közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
100 gr.kıyma
1 soğan
1 çorba k.salça
tuz,karabiber
1 kase yoğurt
1 çorba k.tereyağı
1 çay k.toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına un, maya ve tuzu alın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca dinlenmeye bırakın.
İç harcı için közlenmiş patlıcanları incecik doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğan, salça ve kıyma ekleyerek karıştırın. İç harç hazır olunca dinlendirilen hamuru bezelere ayırın. Her bir bezeyi olabildiğince ince açın. Hamurun yarısına iç harçtan sürerek hamuru kapatın. Bütün hamur için işlemi uygulayın. Gözlemeleri sacda ya da tavada pişirin. Piştikten sonra gözlemeleri rulo yapıp dilimleyin. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. En son üzerine tereyağı ve toz kırmızı biberi gezdirerek servis yapın.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen