donderdag 10 april 2008

Lahmacun


Enistem taze kiyma getirince ilk aklima gelen su taze kiymadan bir lahmacun yapiyim oldu.
Tarif su siteye ayittir.
Ben ic harcinin hepsini mutfak robotunda kiydim ozaman daha kolay suruluyor.
Ayriyetten lahmacunun uzerine pisirdikten sonra kasar rendeledim oylede cok guzel oluyor.




HAMURU ICIN MALZEMELER:


2 Su bardagi süt.
1/2 Cay bardagi sivi yag.
1 Paket kuru maya.
1 Cay kasigi seker.
Arzuya göre tuz.
Aldigi kadar un.
HARCI ICIN MAZEMELER:

500gr kiyma.
2 Domates.
2 Kuru sogan.
1 Kasik biber salcasi.
2 Kasik domates salcasi.
1 Demet maydonoz.
1 Tatli kasigi pul biber.
1 Tatli kasigi kuru nane.
2 Carliston sivri biber.
1/2 Yarim cay bardagi sivi yag.
1 Cay bardag su.(salcayi sulandirmak icin)
Arzuya göre tuz.




HAZIRLANISI:
Oda sicakligindaki sütünüze kuru mayayi katip karistirin. Sivi yag ve sekeri tuzu ilave ederek, unu karisima yavas yavas yedirerek kulak memesi kivaminda hamur elde edin. Eyer hamurunuz yumusak kaldiysa biraz daha un ilave ederek kivamini ayarlayin. Hamur mayalanana kadar dinlenmesi icin üzerini nemli bezle örterek bekletin.

Kiymanizi derince bir kaba alin. Sogani,maydonozu ve carliston biberi ince ince kiyarak kiymaya katin. Domatesi sogan inceliginde kiyip domates ve biber salcasini 1 cay bardagi suda sulandirarak ekleyin. Sivi yagi ilave ederek,pul biberinizi,naneyi ve tuzunuzu ekleyerek harci yogurun.

Hamurunuzdan kücük bezeler yapin.Yuvarlak olarak acarak firintepsinize alin. Kiyma harcindan 1 corba kasigi tepeleme olacak sekilde alarak hamurlarinizin üzerine kasik yardimiyla yayin. Önceden isitilmis firinda 250 derecede üstü ve alti hafif kizaracak sekilde firinlayin. Limonlu yasil salatayla dürüm gibi sararak servis yapin.
Afiyet olsun.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen