zondag 18 januari 2009

Findikli milfoy baklvasi


Iste bu tarif tam bana gore. O yuzden sevgili yemek cini`ne cok tesekkur ediyorum. Cunku bu tarif ona ayit.
Ayni baklavaya benzeyen cok guzel ve pratik bir tarif.

Malzemeler

20 adet milföy hamuru
5 yemek kaşığı fındık
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
Şerbeti İçin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1/2 limon
Yapılışı

Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.

Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, ocaktan yeni aldığınız sıcak soğuyan şerbeti dökün. (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım. Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır). Soğuyunca servis edin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen