zondag 1 december 2013

Meike'ya ozel muzlu alman pastasi..


Evet farkindayim bayagi zamandir tarif yazmiyorum ama artik bilgisayar devri kalkinca telefonlada olmayinca kaliyor iste. Ama insallah tekrar tariflerle yine sizlere donecegim. Bu tarifi arkadasim meike icin ozel yaziyorum. Bu sana gelsin canim.


Okadar hafif ve guzel bir pastaki herkese tavsiye ediyorum. Bu tarifi oldugu gibi yaptim yanliz arasina muz koydum.


Tarif su siteye ayit: http://www.pastavekektarifleri.com/yapilisi/alman-pastasi.html


Alman pastasi

Birinci tarif:

Malzemeler:

Keki için:

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

60-70 gr.erimiş margarin

1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı

3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

Kreması için:

2 su bardağı süt

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı şeker

fındık kadar margarin

vanilya

pudra şekeri

Hazırlanması:

1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)

2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.

3. Pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.