vrijdag 1 maart 2013

Nurcan icin ozel kayseri yaglamasi





Dun arkadasim nurcan misafirlige gelmisti ve konu yemege degince bana sitene birsey yazmiyorsun kac zamandir dedi ve sade o degil neslihanda aynen bana oyle soyluyor. Ben yemek yersem ona sukur ediyorum masallah huzeyfemiz sagolsun beni bes dakka oturtmuyor o yuzden eskisi gibi artik fazla yazamiyorum. Bu tarifide daha once vermisimdir belki ama bu hamuru ilk defa denedim ve bayagi guzel tuttu tadida cok guzel herkese tavsiye ederim:-))

Tarifi aynen su siteden aldim eline saglik:

http://cennetsofrasi.com/documents/deebit__kayseri__yaf0lamasfd.html

Malzemeler:

Hamuru için:

4 Bardak (500 gr.) un
1.5 Bardak (360 ml) su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya

İç malzemesi için:

2 adet orta boy Soğan
500 gr. az yağlı Dana Kıyma
2 adet orta boy Domates
2 adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Domates Salçası (ev yapımı)
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pul biber
1 Demet Maydanoz


Yapılışı:

1. Un, su, tuz ve maya ile homojen bir hamur yoğrulur.

2. On dakika dinlendirilir.

3. On eşit parçaya ayrılır.

4. Merdaneyle ortalama 27 cm çapında yufkalar açılıp teker teker teflon tavada veya sacda pişirilir (lavaş gibi).

5. Kurumaması için üzeri bir bezle örtülür.

6. Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur,kıyması ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra domatesi,biberi, salçası tuz ve baharatları eklenir biraz daha kavrulur.

7. Sıcak su ilavesiyle sulu bir kıymalı sos hazırlanır.

8. Pişirmiş olduğunuz lavaşların her katına hazırladığınız kıymalı sostan koyularak on kat tamamlanır.


Afiyetle on parmak yenilir.

1 opmerking:

  1. Elinize sağlık çok duydum ama nasip olupta yapamadım çok güzel bir tarif ve nefiss görünüyor sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler

    BeantwoordenVerwijderen