dinsdag 22 februari 2011

Yurda ablanin nefis aglayan pastasi...


Gercekten bu tatliyi yiyen bir dilim daha yemek ister. Okadar guzel birde yurda abla yaptimi tamamdir yemede yaninda yat. Eline saglik yurda abla tarifi benimle paylastigin icin!!

Tarifi aynen ondan aldigim gibi yaziyorum:

1- Kek:
4 yumurta
1 su bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1/2 su bardagi kakao
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
2,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Yukardai malzeme ile keki yap 170 derece firinda pisir.
Pistikten sonra bir bardak soguk sut dok.

2- Cikolata sosu:

2 su bardagi sut
2 su bardagi seker
2 yemek kasigi un
1/2 su bardagi kakao

Yukardaki malzemeyi karistira karistira pisir, sonra sogumaya birak.

3- Krema sosu:

3 tane kaymak (krem santi)
3 paket kaymak siklastirici (galiba sadecede avrupada var bu tam emin degilim (slagroomversteviger))
1 paket vanilya sekeri
Bunlari krema olana kadar karistir.

4- Kek soguduktan sonra kremayi uzerine yay. Kremanin uzerine de cikolatali sosu dok, buzdolabinda dinlendir. (birgun bekletirsen daha guzel oluyor)

4 opmerkingen:

  1. enfess bir tatlıdır...blogların klasiklerinden oldu...yapan kişinin ellerine sağlık...tadanlarada afiyet olsun...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ne kadar güzel gözüküyor denemeliyim mutlaka

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pisman olmassin Nesliice tesekkur ederim..

    BeantwoordenVerwijderen