maandag 4 oktober 2010

"KAHVALTILIKLAR" etkinligi ve sosisli melemen.


Sevgili Fatos hanim`a tesekkur ederek bu tarifimle hazirladigi kahvaltiliklar etkinligine katilmak istiyorum ve ayrica kac zamandir birsey yazmiyorsun diyen kuzenim Sevim`e gelsin.( Je moet even de kaas wegdenken ;-)) )
Cok pratik ve ayni zamanda cok lezzetli sosisli melemenin tarifi aynen soyle:

Malzemeler:

- 1 bas yemeklik dogranmis kuru sogan
- 2 adet yemeklik dogranmis carliston biber (varsa eger kirmizi biberde guzel olur)
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- Kisiye gore haka halka dilimlenmis parmak sosis
- 3 adet soyulmus kup kup dogranmis domates
- yarim bardak kaynar su
- rendelenmis kasar
- tuz, karabiber

Yapilisi

Ilk once sogani sivi yagda birguzel pembelesinceye kadar kavuruyoruz, sonra icine biberleri atip onlarida kavurduktan sonra salcayla birlikte guzelce karisitirp sosileri kizarana kadar pisiriyoruz. Sonra uzerine kup kup dogranmis domatesleride katip iyice eriyene kadar onlarida karistiriyoruz.Sonra tuz ve karabiberide katip uzerine kaynar suyu ilave edip guzelce harmanlasincaya kadar kisik ateste pisiriyoruz. Servis yapmadan 15 dakka once kasari uzerine rendeleyip eriyince ocagin altini kapatip servise sunuyoruz.
Simdiden afiyet olsun!!