zaterdag 7 augustus 2010

Sutlu pudding



Buaralar istaha geldim tarif ustune tarifler. Dunde evde un yoktu ve bolca sut vardi bende internetten sutlu tatlilar diye googledan aradigimda su cok hos duran Pelinin pastanesi sitesindeki tatli cikti karsima iyikide cikmis cunku simdiyekadar bosuna para veriyormusum puddinglere. Artik aynisini bende yapabiliyorum :-)))).

Bu tarifi aynen uyguladim ama bana az geldi ve bugun tekrar deneyip malzemeleri iki kata cikaracagim ve ekstradan ben icin sivi kaymak da ilave ettim. Uzerine meyve orjinal tarifinde ama ben limon rendeside kullandim oyle de ferah oluyor tatli. Hadi bakalim size afiyet olsun.
Tarif aynen soyle

MALZEMELER:

* 3 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 3/4 su bardağı şeker (tatlı sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
* 2 paket vanilya
* 1 yumurta
* İstediğiniz meyveler
(yarim paket sivi kaymak)

YAPILIŞI:

- Tencereye yumurta, süt, şeker ve unu alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak ağır ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Altını kapatıp vanilyaları ve kaymagi ilave edin ve çırpma teliyle karıştırarak biraz soğutun.Servis kaselerine koyun ılınınca buzdolabında soğutun.
- Servisten önce taze meyvelerle servis yapın

donderdag 5 augustus 2010

Havana yengenin multivitaminli keki


Bu kek Havana yengede yedim ve okadar hosuma gittiki. Baktim evde havuctan bol birsey yok bende hemen dunku kargasa icinde bu kekide yaptim. Cokta guzel oldu bugun 4 dilim kaldi koca tepsiden.( herkes yedi sadece ben degil ahhah)

Malzemeler ve yapilisi:

• 3 yumurta
• 3 su bardagi un
• 2 su bardagi rendelenmis havuc
• 2 cay bardagi cicek yagi
• 1,5 su bardagi seker
Bunlari iyice cirp

Sonra uzerine bunlari ekle:
• 1 tane kabartma tozu
• 1 corba kasigi limon suyu
• 1 limon rendesi
• 1 portakalin suyu ve rendesi
• 1 su bardagi ceviz
• 1 cay kasigi tarcin
• Yarim cay kasigi tuz

Hepsini iyice karistir ve 35 dakikada 175 derecede pisir afiyet olsun

Firinda kiymali kremali makarna


Dun Sare Verdaya ne oldu bilmiyorum ama yemek yapana kadar rahat durmadi. Duyanda onu Osmanli dayagindan geciriyorum zannedecek. Galiba buaralar disleri cikacak oyuzden huzursuz. Oyle boyle bu firinda kiymali kremali makarnayi yaptim. Tadida cok hos holdu. Bu tarifi Meltem ruzgarindan aldim eline saglik !
Tarifi aynen ondan aldigim gibi yaziyorum.


MALZEMELER

1 paket kelebek makarna
200 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz (tuzu kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı sıcak su

Beşamel Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
200 ml. Çiğ krema

Ayrıca üste serpmek için: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
1 paket kelebek makarna ön hazırlık olarak haşlanır. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağla 200gr. Kıyma kavrulur. Bunun üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilerek kavurmaya devam edilir.2 dakika kadar kıyma ve un beraber kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenir. 1su bardağı sıcak su eklenip daha fazla pişirmeden hemen ocağın altı kapatılır.(malzeme sulu olmalı)Ayrı bir yerde beşamel sos hazırlanır. Bunun için: 2 yemek kaşığı un 1 buçuk su bardağı süt ve 200 ml. Çiğ krema hepsi ayna anda bir tavaya konularak beraberce muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir. (bu sos yapılırken un önceden kavrulmuyor hep beraber pişiyorlar)Şimdi hepsini harmanlama zamanı…. Makarna, beşamel sos ve kıymalı karışımın hepsini güzelce birlikte harmanlayıp karıştırıyoruz. Bir borcama döküyoruz. En üstüne kaşar rendesini serpip peynirler kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz.