donderdag 7 januari 2010

Havana yengenin Kadayifli muhallebili tatlisi.




Bu sutlu tatliyi ilk yedigimde bayildim resmen.Havana yenge okadar guzel yapiyorki bu tatliyi resmen harika oluyor.
Kendimde denemek istemistim ama kadayif bulamamistim. Nasib duneymis.
Yapilisi cok pratik olan bir harika sutlu tatli.

Bu gidislede son tarif olur herhalde, bugun cunku tam bir hafta kaldi doguma insallah. Hepinizin dualarinizi bekliyorum insallah.

Malzemeler:
Kremasi icin:
5 su bardagi sut
1 su bardagi seker
3 corba kasigi nisasta
3 corba kasigi un
arzuya gore vanilya sekeri
1 paket krem santi ( burda kaymak diye geciyor sulu bir karisim)

Kadayifli kati icin:
250 gram hazir pismis kadayif (bu kadayif kavrulmus oluyor normalde sadece uzerine serbet dokup yedigin kadayif olacak)
2 kasik tereyag
yarim su bardagi seker
yarim su bardagi ceviz iri cekilmis olacak


Yapilisi:
Krema icin krem santi haric hepsini bir tencereye dokup muhallebi kivamina gelene kadar kisik ateste karistirarak pisirin. Pistikten sonra icine krem santiyi dokup mikserla iyice cirp ve sogumaya bir kenara brak.

Sonra bir kabin icine kadayiflari elinle iyice kir ve kucuk kucuk parcalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyagi eritip uzerine iri kiyilmis cevizleride koyup pembelesinceye kadar iyice kavurun. Ocagin altini kapatip uzerine sekeri dokup iyice karistirin.

Sonra buyuk dikdortken borcami alip altina kadayifli karisimin yarisini dokun. Sonra muhallebinintumunu guzelce yayin ve bunun uzerinede kadayifli karisimin obur yarisini yayin.
Sonra sogumaya buzdolabina saklayin ve afiyetle yiyin.