donderdag 5 augustus 2010

Firinda kiymali kremali makarna


Dun Sare Verdaya ne oldu bilmiyorum ama yemek yapana kadar rahat durmadi. Duyanda onu Osmanli dayagindan geciriyorum zannedecek. Galiba buaralar disleri cikacak oyuzden huzursuz. Oyle boyle bu firinda kiymali kremali makarnayi yaptim. Tadida cok hos holdu. Bu tarifi Meltem ruzgarindan aldim eline saglik !
Tarifi aynen ondan aldigim gibi yaziyorum.


MALZEMELER

1 paket kelebek makarna
200 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz (tuzu kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı sıcak su

Beşamel Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
200 ml. Çiğ krema

Ayrıca üste serpmek için: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
1 paket kelebek makarna ön hazırlık olarak haşlanır. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağla 200gr. Kıyma kavrulur. Bunun üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilerek kavurmaya devam edilir.2 dakika kadar kıyma ve un beraber kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenir. 1su bardağı sıcak su eklenip daha fazla pişirmeden hemen ocağın altı kapatılır.(malzeme sulu olmalı)Ayrı bir yerde beşamel sos hazırlanır. Bunun için: 2 yemek kaşığı un 1 buçuk su bardağı süt ve 200 ml. Çiğ krema hepsi ayna anda bir tavaya konularak beraberce muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir. (bu sos yapılırken un önceden kavrulmuyor hep beraber pişiyorlar)Şimdi hepsini harmanlama zamanı…. Makarna, beşamel sos ve kıymalı karışımın hepsini güzelce birlikte harmanlayıp karıştırıyoruz. Bir borcama döküyoruz. En üstüne kaşar rendesini serpip peynirler kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen