donderdag 31 december 2009

2009 ve bana getirdigi guzellikleri

2009 benim icin unutulmaz bir sene olarak aklimda kalacagi kesin nedenmi iste birkactanesi bunlar:

15.01:"Cok iyi arkadasim Safiyye maalesef Turkiyeye kesin donus yapti
30.01: Bereketli mutfagim 1 yasina girdi!!!
16-02: Ehliyetimi aldim (babamin aldigi buket)

25-04: 25 nisanda 25 yasima girdim herzaman hayal ederdim ve cok guzel bir dogum gunu gecirdim o gunu ailem sagolsun.
09-05:Hamileyimmmmmmmmmmmmmm
17-08:Nilgunun dugunu
19-08:Safiyyenin dugunu
26-08:Sonunda okulum bittiiiii
30-10: En iyi arkadasim ozlemin ikizi Yasin nisanlandi
11-11: Ogretmen olarak ilk is gunum
05-12: Arkadasim Seda sozlendi
08-12: Diploma torenim


Bakalim 2010 bana hangi unutulmaz olaylari yasatacak. 1 tanesini insallah dort gozle bekliyoruz safak 14 gun ( Allahim sen bizim icin hakkimizdan hayirli ne ise onu ver (aminnnn) )

donderdag 24 december 2009

Elmali kurabiye


Tarif yazmayali bayagi bir zaman olmus. Halbuki resimleri duruyor ama firsatim yok iste koymaya. Bir cogunuzunda bildigi gibi bugun tam 3 hafta kaldi dogumuma insallah. Bu son zamanlar dogumun hazirliginla ugrasiyorum. Tatli telaslar yani. Herseyimiz hazir allah`a sukur. Esim bu haftasonu birde evi kirecliyecek yani beyaz boyanin uzerine bir kat daha vuracakki cocugumuz temiz evde dogsun diye. O kadarda piste degildi ama insanin ici ferahliyor yeni boyandigi zaman.
Bir de deli gibi yatak odami sattim suan yatak ismarladik ama 2 hafta sonra gelecek insallah. O zamana kadar yerde yatiyoruz. Hic sikayetim yok yer yatagi gibisi varmi.Ama dogumda belki sorun olabilir. Ozaman tek kisilik yataga transfer olacagim. Ama buyuk dolabima sonunda kavustum. Hic olmassa herseyin simdi duzenli bir yeri var. Daha bircok seyler oldu son zamanlar ama iste dedigim gibi onlari yazmak zaman ister. Sonra insallah.

Bu tarife gelince tarif su siteye ayit.Tadi guzel oldu ama gorunusu hicte hosuma gitmedi. Ve yapilisi desen birde okadar. Cok sabir ve bayagi bir keskin bicak gerektiren bir tarif. Ikiside bende olmayinca yukardaki gibi birsey cikiyor ortaya. Yapmak isteyenlere tavsiyem sert elma kullanin ve elma karismin sogumasini bekleyin.
Kolay gelsin!!!

Malzemeler
- 750 gr un
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı tozşeker( 1 su bardağı elmalı harcı için gerisi hamura)
- 1 bardak süt
- 1 paket margarin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 adet orta boy elma
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı;
Un, Yumurta, süt, toz şeker, margarin ve karbonat hepsi karşıtırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 15-20 dk hamur dinlendirilir.
Ayrı bir yerde rendelenmiş elmalar ile tozşekeri suyu çekilinceye kadar pişirilir , Tarçın ve ceviz ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur 2 parçaya ayırılarak bir parçası merdane ile açılır. Elmalı iç hamura yayılır ve her iki tarafından rulo şeklinde sarılarak tam ortadan kesilir ve bir hamurdan 2 tane rulo elde edilmiş olunur. Daha sonra bu rulolar 2 parmak eninde parçalar halinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer hamur içinde aynı işlemler yapılarak 170 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkartıp biraz ılındıktan sonra üzerlerine çay süzgeçiyle pudra şekeri elenir.