vrijdag 23 oktober 2009

Hatice`nin cornflakesli citir tavuk ve sebze bohcasi.

Bu aralar okulum bitti ama yogunluk bitmedi hergun birseyler cikiyor mubarek, ve haliyle bloga fazla zaman ayiramiyorum. Neyse bakalim tarifler cokta koyan yok yavas yavas artik yazsam iyi olur buyrun size ramazandan kalan cok guzel bir tarif.

Gectigimiz ramazan iftara Haticelere davetliydik. O`da bize guzel guzel yemekler hazirladi sagolsun. Yemeklerin arasinda bu sebze bohcasi ve cornflakesli tavukta vardi.
Ondan tarifi aldim ve bende denedim sonuc cok guzel oldu.



Resimdeki asamalardada gordugunuz gibi bir kabin icine tuz karabiber ve arzu ettiginiz baharati koyup guzel parcalara ayrilmis tavuklari icine harmanlayin.
sonra uzerine bir miktar sut dokup en az iki saat bekletin. 2 saat sonra sutten aldiginiz tavuklari cornflakesin icine bandirip firin tepsisine uzeri kizarana dek pisirin.

Bu sebze bohcasi icin malzemeler:
- 3 patates
- 3 havuc
- 2 bardak haslanmis bezelye
- kirmizi biber ve varsa sari biberin yarisi (paprika)
- 1 sogan
- 1 konserve domates eger yoksa 3 tane olmus domatesi kup kup te dograyabilirsiniz
- tuz, karabiber, kirmizi biber ve siviyag

Eger arzu ederseniz kusbasi et yada tavukta koyabilirsiniz.

Yapilisi.
Butun sebzeleri bezelye haric kup kup dograyip bir kabin icine dokun uzerine bezelyeleri baharatlari yag ve konserve domatesleri dokup bir guzel harmanlayin.
Sonra kare kare folyolar kesip hazirlayin.
Her kesilmis kare folyonun icine arzuya gore 1 kepce yada daha fazla bu karisimdan koyup agzini iyice baglayin.
Sonra bunlari firina atin. sebzeler pistimi servise hazirdir.
Servisini arzuya gore folyoyla tabaga koyabilirsiniz isterseniz de oylece dokebilirsiniz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen