donderdag 29 oktober 2009

Brokoli corbasi


Gecen sene ramazanda kardesim Dilek turkiyeden geldiginde denemistim ve benim cok hosuma gitti gecenlerde o yuzden tekrar denedim ve daha sik yapmaya karar verdim. Bu tarifi acemi asci`nin sitesinden aldim ellerine saglik.
Ben icine sut yerine azcik krema doktum ve yumurta katmadim.

Mazlemeler:
4-6 kişilik

1 adet brokoli
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet patates
1 çorba kaşığı (silme) un
1 tatlı kaşığı mısır unu
1/2 lt süt
1/2 lt su
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tutam muskat, tuz, karabiber


Yapılışı

Önce diş sarımsakları zeytinyağında çevirin.
Soğanları küp küp doğrayın zeytinyağına ekleyip soteleyin.
Küçük doğranmış patatesleri ve brokolileri ilave edip bir süre daha çevirin.
Unları ekleyerek 2-3 dakika sürekli karıştırın.
Suyu (ya da et suyunu) ekleyip pişmeye bırakın. (suyu azar azar koyarsanız, kıvamına ve damak tadınıza göre ekleme yapabilirsiniz.)
Sebzeler piştikten sonra blenderle ezin, yumurta sarısıyla çırptığınız sütü ekleyip biraz daha kaynatın.
Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kremayla ve parmesan rendesiyle servis yapabilirsiniz.

1 opmerking:

  1. Çok güzel görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    BeantwoordenVerwijderen