maandag 13 april 2009

Canim sevdem`e Hello Kitty pastasi


Teyzesinin birtanesine soz vermistim Hello Kitty pastasi yapacagim diye nasib duneymis. Sabah 8de kalkip bu pastayi yaptim. SevgiliArzumcumda gorup yapilisi cok hosuma giden bu yontemi hemen denemek istedim ve gayette basarili oldu kendimce. tabi onunki kadar guzel olmasada Sevde hanim cok begendi.


Ben keki icin muffin tarifinin yarsini kullandim ve icine kakao koymadim sadece cikolata damlalari. Uzeri icin de turkiyeden aldigim Dr.Oetker`in cikolatali sosunun yarisini kullandim. Kendi arzunuza gore istediginiz pandispanyayi kullanabilirsiniz tabiki.

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi zeytinyagi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

2 su bardagi un
cikolata damlasi

Yapilisi:
Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Vanilya ve sutu ekleyip cirpin, yagida ekleyip cirpin ve en son unu , kabartma tozunu ekleyip iyice cirpin, icine kakao ve diger malzemeleri katip bir kasikla karistirip yaglanmis kaliplara paylastirin ve 175 dereceli firinda pisirin.

Allah razi olsun cok guzel anlatmis Keskinli bende o yuzden ondan oldugu gibi buraya yaziyorum.

Düz bir zemin üzerine yağlı kağıdı ters çevirip, kaymaması için kenarlarından bantlayın.Modeli çizdiğimiz kısım altta olmalı.
Şimdi transfer kedimiz için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Yağlı kağıda çizdiğiniz kedi modelinin ana hatlarını, ince uçlu bir duy taktığınız krema torbası ile çizin.Ben yağlı kağıttan külah yapıp,krema torbası olarak kullandım.Ve duy kullanmadan,kağıdın ucunu çok küçük keserek sıktım.
Burda önemli olan modelin en üst katmanından başlamak.Yani en üste gelecek olan kısmı ilk önce sıkıyoruz.Modeli katman katman çalışmak gerekiyor.Ben ilk olarak kedinin bıyıklarını,burnunu,gözlerini ve kurdelasını yaptım.Daha sonra baş çevresini dolandım.
Daha sonra beyaz çikolatayıda benmari usulü eritin ve 1 kaşık ayırın. Ayırdığınız bir kaşık beyaz çikolataya pembe gıda boyası katıp,karıştırın.Pembe olan kurdelasını ve burnunu doldurun.
Daha sonra geri kalan beyaz kısımları doldurun ( resimlerdeki gibi ). İşlemimiz tamam. Yağlı kağıdı dikkatlice bir tepsinin içine alın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Model için çikolata yerine yağlı kremada ( buttercream ) kullanabilirsiniz.



Not:Benim acelem vardi o yuzden buzlugu koydum ordada hemen donuyor. Ve ben yaptigimi ters cevirmedim. On tarafi daha guzel duruyordu. Ve resimi ben yagli kagidin altina braktim cizmeye gerek kalmadi.
Not 2:Resimde gordugunuz gibi yagli kagidi o sekilde kaliba yerlestirip kenarla hic birsey surmesseniz ozaman pastanizi esit sekilde kabarmasini saglamis olursunuz. Ve bulasik daha az cikar ;-).

3 opmerkingen:

  1. Merhaba canım pastan enfes olmuş helede pastanın üzerinde ismimi görünce daha bir hoşuma gitti :)
    Bu arada canım fotoğraf makinemin markasını sormuşsun canon ixus 82 blue yu kullanıyorum, profesyonel bir makina değil ama şimdilik işimi görüyor ilerde inş profesyonel bir makina düşünüyorum..
    İnşALLAH yardımcı olabilmişimdir canım benim öpüyorum seni...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cok güzel görünüyor.Ellerinize saglik .Kizim cok beyendi Bence siz pastahane acin.Hersey gönlünüzce olsun banada beklerim.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allah razi olsun Sevde resimlerin cok net cikiyorlar bende merak ettim.
    Evet bu pasta sanada gelmis olsun Sevde;-)

    Ve Tatllar, tesekkur ederim yok canim benimki sadece bir deneme. Bunu sizde yapabilirsiniz. Sitenize ugradim ve hersey birbirinden leziz gorukuyor. ELlerinize saglik

    BeantwoordenVerwijderen