zondag 18 januari 2009

Susamli paris guzeli ve Findikli kurabiye


Bu kurabiye tariflerini Oktay ustanin Lezzet yolculugu kitabindan aldim. Ramazan bayrami icin hazirladigim her iki kurabiyede cok guzel oldu.
Bu sitede zaten tarifi yaziyormus aynen, yazmam gerek kalmadi

Susamli paris guzeli


Yarım paket oda sıcaklığı kıvamında margarin
2 su bardağı un
1 Çay bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı susam (üzeri için)

Yapilisi:

Karıştırma kabının içerisine unu döküyoruz. Havuzun içine margarini, yumurtayı unun üzerine ise kabartma tozunu ve toz şekeri döküyoruz. Daha sonra havuzun kenarlarındaki malzemeleri içe doğru alıp kulan memesi kıcamından biraz daha yumuşak yoğuruyoruz. hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Susamı bir tabağın içine boşalttıktan sonra yuvarladığımız hamuru tabağın içerisindeki susama batırıyoruz. Yağlı olan fırın tepsisine dizdikten sonra önceden 170 derece ısıtılan fırına veriyoruz.

Fındıklı Kurabiye


Malzemeler:

1 Paket Margarin
1 Su bardak fındık
2 Adet Yumurta ( 1 tanesinin sarısını ayıralım )
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 paket vanilya ve yeteri kadar un

Yapılışı:

Karıştırma kabına oda ısısındaki margarini koyuyoruz. Üzerine yumurtayı, toz şekerini, toz fındığı koyup karıştırıyoruz. unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesinden biraz daha ymumuşak olması gerekli. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisinde dizil üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Daha önceden ısıtılmış olan 170 derece sıcaklıktaki fırına koyuyoruz. Üzeri kızarına kadar pişiriyoruz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen