vrijdag 16 januari 2009

Cilek soslu irmik tatlisi



Ve yine ayni seyle baslamiyacagim. Kameramda okadar cok birikmis resim varki en iyisi bastan baslamak. Her resimdede kisaca anlatirim artik bugune kadar yaptigim seyler. Zamanimin cogu stajla gecti o yuzden vakit bulamadim ama insallah yavas yavas yazacagim tarifleri.
Bu tarifi markette cilek gordugumde ne yapsam diye internete baktigimda en cazip gorunen cilek sosu tarfidi.
Tarif
bu siteye ayit ve aynen boyle, ama ben muhallebi yerine sutlu irmik tatlisi yaptim ve biskuvi kullanmadim:

Malzemeler

Muhallebisi için:


1 kg süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı

Ben bu muhallebinin yerine sutlu irmik tatlisi kullandim (bir ara o tarifide yazarim)

Çilek sosu için:

Yarım kg çilek
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Ayrıca;

1 paket sade bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:

Muhallebi için, sırayla süt,şeker,un ve nişasta tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin.
Çilek sosu için rondoya suyu, çilekleri koyun ve karıştırın. Daha sonra küçük bir tencereye bu karışımı, şekeri ve nişastayı koyup kısık ateşte bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

Borcamın alt kısmına sade bisküvileri dizin, üzerine muhallebinin yarısını sıcak sıcakken dökün, diğer kakaolu bisküvileri dizin ve muhallebinin kalan yarısını üstüne dökün. Soğuduktan sonra çilek sosunu üzerine yayın.

Bir gün dolapta bekletirseniz tatlı kıvamına gelmiş olur:)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen