zaterdag 8 november 2008

Biricik canim arkadasim Ozlem`e universte mezunu surpriz partisi ve cikolata selalesi...

Benim canim biricik en iyi arkadasim Ozlem iyiki varsin!!!!!!
Gecen hafta cumartesi arkadasima surpriz parti duzenledim. Sok oldu resmen. Arkadasimin ikiz erkek kardesi aracigiyla ozlemin arkadaslarini davet ettim ve Allah razi olsun bu guzel gunumuzde bizleri yanliz brakmadilar.



Cok guzeldi canim`a bir pasta yaptirtim onun resminle. Cok sever cikolatayi o yuzden birde bir cikolata selalesi hazirladim. Muz, cilek, mango ve kek parcalarini catal yardimiyla selaleye tutum bir guzel goturuyorsun.En sonunda da herkese tesekkur hediyesi yaptim.







Cikolata sevdiginden kucuk bir cikolata kulpu icindede bonibonlar. gelatin paketine kaplayip kenarina kucuk bir mandal ile Ozlemin resmini tutturup tesekkur ettim.
Cok guzel vakit gecirdik. Ozleme sen herseye degersin!!!!!!!!!!!!!!

Yaz boregi



Bu tarifi portakal agcindan aldim ve cok pratik harika bir borek.

5 kişilik

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
tuz

Hazırlanması:

Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın.

Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Firinda patatesli tavuk koftesi.




Bu siteden aldigim bu tarif guzel bir degisiklik oldu.

Tarif aynen boyle alinmistir:
Malzemeler:
4 Adet küçük boy patates
6 Adet İnce çarliston biber
3 Kaşık sıvı yağ
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
50 gr taze kaşar peyniri
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Galeta unu
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet domates
2 Diş sarımsak
1 su bardağı kadar kaynar su
Kimyon, karabiber, tuz, köri, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:


Patatesleri soyun, yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın, üzerine biraz sıvıyağ gezdirin, tuzunu ekleyin ve elinizle harmanlayın üzerlerine çarliston biberleri dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında çiğlikleri gidinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, biberlerin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirmeyi unutmayın.
Tavuk göğüslerini doğrayıcınızda iyice çekin, kaşar peynirlerini küçük küçük kareler halinde doğrayın.
Elde ettiğiniz tavuk kıymasını yoğurma kabına alın, isteğinize göre baharatları, yumurtayı, sıvıyağı, kaşar peynirini ilave edin ve iyice yoğurun, galeta ununu yavaş yavaş ilave edin, yaklaşık olarak yarım su bardağından biraz fazla galeta unu yeterli olacaktır, elinizle şekil vermeye çalışın, gerekirse yağ ve galeta unu ilavesi yapabilirsiniz.

Salçayı bir su bardağı veya kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayacağınız kaynar suda eritin, ezdiğiniz sarımsakları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak, pişirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.
Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin aralarına biberleri de yerleştirin ve köfteler kızarıncaya kadar fırında pişirin, isterseniz köftelerin diğer tarafını da çevirip kızartabilirsiniz.

Kiymali soslu kizartma



Resimdeki goruldugu gibi asamalara uyabilirsiniz ben en uste kiyma kavurup onunda icine domates rendeledim. Siz istediginiz sebzeyi kizartabilirsiniz. uzerine sarmisakli yogurt dokmeyi unutmayin.

Patates graten




Bu tarif hollandaca bir tarif.

Malzemeler:
4 kisi icin
750 gram patates
2 yumurta
50 ml sut
100 ml kaymak
sarmisak
tuz
karabiber
muskat
kasar rendesi

Yapilisi:

Patatesleri soyup ince ince dograyin yada rendeniz varsa duz bicagindan rendeleyin yani cips gibi olacak az daha kalin.



Sarmisagi ezip patates haric butun malzemeleri cirpip patatesleri de icine karistirin.
Sonra bu karisimi bir borcama dokup iyice bastirin. Uzerine kasar rendeleyip 170 dereceli firina uzeri kizarana dek pisirin afiyet olsun.

Hollanda usulu kitir elma pastasi




Bana her ay Koopmans markasindan email geliyor ve bu ayki mailde bu tarif vardi.
Hollandaca yaziyor eger isteyen varsa turkcesinide yazabilirim.
Bol kalori iceren guzel bir pasta ;-)

250 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
125 g basterdsuiker
½ tl zout (ca. 2 g)
1 zakje vanillesuiker (bv. Dr. Oetker)
160 g boter (op kamertemperatuur)
1 el melk
1 middelgrote appel

Eventueel voor decoratie:
poedersuiker

Extra nodig:
muffinbakblik
mixer met deeghaken
eventueel bakspray (bv. Dr. Oetker)

Bereidingswijze:
Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik een bakspray.

Meng het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker door elkaar. Voeg de boter en de melk toe en meng alles tot dat er een kruimelig deeg ontstaat. Zet het kruimeldeeg in de koelkast tijdens het schillen en snijden van de appels.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes (ca. 1,5x1,5 cm). Schep in elk vormpje een volle eetlepel kruimeldeeg en druk dit iets aan. Leg op het kruimeldeeg in de vormpjes ca. 4 stukjes appel. Verdeel de resterende deegkruimels over de vormpjes. Druk de kruimels voorzichtig een beetje aan.

Plaats het bakblik in de oven en bak de koeken in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de koeken na het bakken ca. 5 minuten in het bakblik afkoelen.

Haal de koeken uit het bakblik. (Dit kan bijvoorbeeld door een theedoek over het bakblik te leggen en het bakblik samen met de theedoek om te keren.) Laat de koeken verder uitdampen op een rooster. Bestuif de afgekoelde koeken eventueel met poedersuiker.

Ev yapimi makarna ve makarna aletim...





Televizyonda Jamie Oliver`in yemek programinda gordugum bu makarna yapma aletine cok heves ettim ve cok uygunada bulup aldim. Bundan boyle makarnayi kendim yapiyorum. Harika oluyor dogrusu ve cok basit.

Bu makarna`ya 100 gram un`a 1 yumurta giriyor istedigin kadar artirabilirsin tarifi.
Ben mesela 2 yumurta ve 200 gram un kullandim.

Resimlerde goruldugu gibi mutfak robotunda topak topak olana kadar cevir ve sonra eline alip yogurup iki bezeye ayir. Hamuru biraz bastirip aletin merdanesinden gecirin. Ilk once en yuksek ayarindan cevir, ve hamuru katla her asamada unlaki yapismasin, sonra her merdaneden gecirmeden ayarini dusur. Olusan hamuru makarna kesme tarafindan kesip hemen hasla. Unu eger iyi surduyseniz hemen haslarsaniz birbirine yapismaz.
Sonra istediginiz sosu uzerine dokebilirsiniz. Ben bu yaptigim tarifle yakistiriyorum. Bu tabiki sizin isteginize bagli.
Afiyet olsun