donderdag 28 augustus 2008

Manzara resimleri


Bu resimi anneannemin arka balkonundan cektim cok guzel bir manzara insanin ici aciliyor.

Bu 3 resimde uzungolde cekilmis cok hosuma gitti evleri camisi. Bu senede tevafuk oturdugum yerdeki arkadasimi gordum orda sok oldum resmen. Ta kayseriden uzungole gelmis tatile.








Bu sarmalarida turkiyedeki komsumuz selma abla nin ogluna ayit. Resmen sok oldum cocuk oturmus dugun icin sardigimiz sarmalari tencereye duzdu harika bir goruntuyu sizlere paylasmak istedim.

Dilek icin ozel firinda kabak mucveri


Ya abla yeni tarifler koy diyen kardesim dilek icin gelsin bu tarif ankaralardan bu yana.

Bu tarifi su siteden aldim ve dogrusu cok guzel oldu tadi kabak sevmeyen birisi olarak diyorum bunu. Bu sekil ile yemek secen cocuklarada yedirebilirsiniz.


Malzemeler:

3 - 4 adet orta boy kabak
3 - 4 adet yeşil soğan
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 + 1/4 su bardagi un
1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için:

Çörekotu
Yapılışı:

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.
İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.
Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.
Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Dedemin hatiralari



BU tarifi daha oncede vermistim galiba ama bu tas`i gormediniz daha once cunku bunu bu sene rahmetli dedemin evinden hatira olarak getirdim.
Ondan kalan bir hatiram olsun dedim. Samsunda kalaylamaya kalktim yenisini alsam daha uygun olurdu herhalde bir tasa 5 ytl istediler. Manevi degeri oldugundan kalaylattim ama gercektende cok guzel kalayladilar.
Bu tastada gordugunuz gibi suzme yogurtlu bulgur pilavi var. Ama bulgur pilavida eskiden kullanilan tencereler varya onun icinde yaptim. Onuda kaynanam verdi sagolsun.
Bir ara resmini koyarim insallah cok harika oldu pilav icinde.

Gavitz, kuymak,muhlama adini sen koy ve ben geldim...



Izinden geldim ama cok yorgun bir sekilde bu sene izinden hic bir sey anlamadim cok yorucu gecti. Seneye insallah daha guzel gecer allah izin verirsede gidebilirsek.
Bundan sonraki tarifler izinden getirdigim seylerle yaptigim yemekler ve izinde cektigim resimleri sunacagim. Iyi seyirler.

Bizim yoreye ait olan bu gavitzi uzungolden aldigim bakir tavada yaptim. Esim yedi ve cok hosuna gitti. Bizim oralarin kahvalti sofralarinin vazgecilmezi olan bu gavitzin tarifini veriyim sizlere:

Bu tarif bu gordugunuz bakir tavaya gore

Malzemeler:

2 kasik misir unu
3 kasik tereyag
koypeyniri (ben bulamadigimdan mozerella ve beyaz peynir koydum)
tuz
su


Yapilisi:

Tereyagini bir tavaya koyup eritin. Sonra icine misir ununu koyun ve bunu iyice kavurun. Bayagi bir kavurduktan sonra azar azar suyunu ilave edin. muhallebi kivaminda olacak hemen olmuyor o yuzden suyu azar azar koyup iyice karistirin.
Sonra kaynamaya basladigi an icine peynirleri ufalayip koyun.
Sonra tuzunu da koyup kisik ateste pisirin. Eger cok iyi yaptiysaniz pistikten sonra yagin yukari gelmesi lazim eger olmassa endise etmeyin bende de tam olmuyor;-).
Bu gavitzin en guzeli dibi(kazisi)biraz tutunca cok guzel oluyorkazip yemesi. Eskiden hep kavga yapardik kazisi icin. Annemde herdefasinda babasini anlatirdi. Annemler 9 kardesdiler rahmetli dedem`de tavadaki kaziyi 9`a bolerdi ve herkes kendi payini yerdi.
Allah yerini mekanini cennet eder insallah cok iyi bir dede idi.