dinsdag 16 december 2008

Yesil mercimekli milfoy boregi ve yogunlukmu desem yorgunlukmu....




Bu cay hollandada turk cayi diye geciyor hic alakasi yok ama tadi cok guzel icinde elma, incir ve hurma var.


Uzun zamandir nerdeyse bir ay olacak tarifler birikti ama okadar yogunumki hic firsatim yok yine ayni hikaye..... Bana hepinzi dua edinde insallah okulumu hayirlisiyla bitiririm.

Neyse bu tarife gelince iyiki internete aramaya cikmisim, cunku bu borek beni cok guzel bir ornek aile ile karsilastirdi. Gercekten anne olma istegim vardi ama bu guzel insanlari gorunce hevesim iki kat daha yukseldi. Insallah hep boyle kalirlar...

Bu tarifi o da baska birisinden almis aynen yaziyorum, cok leziz, pratik ve degisik bir borek:

MALZEMELER
Bir paket (20 tane) milföy hamuru
2 su bardağı yeşil mercimek
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Çörek otu
Yumurta sarısı

YAPILIŞI
Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur. İçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.
Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm’lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır. . Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir. Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur. Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak tarzda birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir.

1 opmerking: