zaterdag 8 november 2008

Hollanda usulu kitir elma pastasi




Bana her ay Koopmans markasindan email geliyor ve bu ayki mailde bu tarif vardi.
Hollandaca yaziyor eger isteyen varsa turkcesinide yazabilirim.
Bol kalori iceren guzel bir pasta ;-)

250 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
125 g basterdsuiker
½ tl zout (ca. 2 g)
1 zakje vanillesuiker (bv. Dr. Oetker)
160 g boter (op kamertemperatuur)
1 el melk
1 middelgrote appel

Eventueel voor decoratie:
poedersuiker

Extra nodig:
muffinbakblik
mixer met deeghaken
eventueel bakspray (bv. Dr. Oetker)

Bereidingswijze:
Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik een bakspray.

Meng het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker door elkaar. Voeg de boter en de melk toe en meng alles tot dat er een kruimelig deeg ontstaat. Zet het kruimeldeeg in de koelkast tijdens het schillen en snijden van de appels.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes (ca. 1,5x1,5 cm). Schep in elk vormpje een volle eetlepel kruimeldeeg en druk dit iets aan. Leg op het kruimeldeeg in de vormpjes ca. 4 stukjes appel. Verdeel de resterende deegkruimels over de vormpjes. Druk de kruimels voorzichtig een beetje aan.

Plaats het bakblik in de oven en bak de koeken in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de koeken na het bakken ca. 5 minuten in het bakblik afkoelen.

Haal de koeken uit het bakblik. (Dit kan bijvoorbeeld door een theedoek over het bakblik te leggen en het bakblik samen met de theedoek om te keren.) Laat de koeken verder uitdampen op een rooster. Bestuif de afgekoelde koeken eventueel met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten