donderdag 28 augustus 2008

Gavitz, kuymak,muhlama adini sen koy ve ben geldim...



Izinden geldim ama cok yorgun bir sekilde bu sene izinden hic bir sey anlamadim cok yorucu gecti. Seneye insallah daha guzel gecer allah izin verirsede gidebilirsek.
Bundan sonraki tarifler izinden getirdigim seylerle yaptigim yemekler ve izinde cektigim resimleri sunacagim. Iyi seyirler.

Bizim yoreye ait olan bu gavitzi uzungolden aldigim bakir tavada yaptim. Esim yedi ve cok hosuna gitti. Bizim oralarin kahvalti sofralarinin vazgecilmezi olan bu gavitzin tarifini veriyim sizlere:

Bu tarif bu gordugunuz bakir tavaya gore

Malzemeler:

2 kasik misir unu
3 kasik tereyag
koypeyniri (ben bulamadigimdan mozerella ve beyaz peynir koydum)
tuz
su


Yapilisi:

Tereyagini bir tavaya koyup eritin. Sonra icine misir ununu koyun ve bunu iyice kavurun. Bayagi bir kavurduktan sonra azar azar suyunu ilave edin. muhallebi kivaminda olacak hemen olmuyor o yuzden suyu azar azar koyup iyice karistirin.
Sonra kaynamaya basladigi an icine peynirleri ufalayip koyun.
Sonra tuzunu da koyup kisik ateste pisirin. Eger cok iyi yaptiysaniz pistikten sonra yagin yukari gelmesi lazim eger olmassa endise etmeyin bende de tam olmuyor;-).
Bu gavitzin en guzeli dibi(kazisi)biraz tutunca cok guzel oluyorkazip yemesi. Eskiden hep kavga yapardik kazisi icin. Annemde herdefasinda babasini anlatirdi. Annemler 9 kardesdiler rahmetli dedem`de tavadaki kaziyi 9`a bolerdi ve herkes kendi payini yerdi.
Allah yerini mekanini cennet eder insallah cok iyi bir dede idi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten