donderdag 10 april 2008

Kelebek kurabiye



Bu tarifi su siteden aldim ve gercekten cok hos duruyorlar tabki bu sitenin sahibi daha guzel yapmis yapilisi orda daha net gozukuyor ordan bakarsan daha iyi anlarsiniz yapim seklini.


Malzemeler:
1 su bardağı nişasta-ben mısır kullandım
2 su bardağı un
150 gr. oda ısısında margarin
1 poşet şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Tüm malzemeyi hamur yapın, eğer hamur ele hala yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen