woensdag 23 april 2008

Gril`de patlican, siskofte ve elma sekli patates





Buaralar nedense patlican yer oldum.
Bu tarif atmaca gibi birsey ama harika bir lezzet oldu.

Malzemeler:

1 kilo patates
3 tane kucuk patlican
180 gram kiyma
1 sogan
1 dis sarmisak
maydanoz
kofte baharati
taze ogutulmus karabiber
taze ogutulmus tuz
ekmek ici
1 domates
kozlenmis kirmizi biber
suzme yogurt

Yapilisi:

Ilk once patatesleri soyup elma dilimi gibi kesip firin tepsisine yayalim.
Uzerine zeytinyagi ve sivi yag gezdirin. Uzerine kofte baharati serpistirin eger varsa ogutulmus karabiber tuz ve pulbiber yoksa toz da olabilir. Uzerine baharatlari serpistirin ve oylece 200 derecelik firina surun uzeri kizarana kadar pisirin.

Sonra patlicanlari cizgi soyun ve uzunlamasina kesin. Patlicanlari tepsiye alip uzerlerine karabiber ve tuz ogutun. Az sivi yag gezdirip iyice harmanlayin. Sonra patlicanlari eger varsa griltavasinda pisirin yada mangaldada olabilir.
Pisirirken resimdeki gibi bir motif yapmak istiyorsaniz. Kizgin tavaya yag dokun sonra tavaya patlicani soyle koyun | pisince patlicani -- soyle koyun ayni islemide arka tarafina yapin ozaman boyle bir motif cikiyor ortaya.

Diger tatraftan kofte icin sogani ve sarmisagi rendeleyin genis bir kaba.
Sonra icine maydanoz ekmek ici baharatlari koyup guzelce karistirin.
Ben tahtadan yapilmis japon cubuklari kullandim ve kofteyi sise gecirir gibi siktim cubuga.
Bu sisleride grillde guzelce kizarana kadar pisirin.

En sonunda 1 tavaya kup kup dogranmis kozlenmis biber ve domatesi katip az uzerine kaynar su dokerek pisiriyoruz.

Tabagin en altina patates uzerine patlicanlari uzerine sarmisakli yogurt ve domatesli sosu dokup sisleride kenarina dizip servis yapiyoruz.
Afiyet olsun.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen