donderdag 17 april 2008

Fellah koftesi



Bu tarifi kendimce bulmak icin tum interneti aradim sonunda nihanin sitesinden aldim ben uzerine sarmisakli yogurt doktum galiba yogurt asil tarifte yok.

MALZEMELER

2 Su bardagi koftelik bulgur
2 Su bardagi sicak su
1 Su bardagi un
1 Yemek kasigi salca
1 Cay kasigi kimyon
1 Yemek kasigi limonun suyu
Tuz

Sosu Icin

1 Yemek kasigi nar eksisi (ben koymadim)
3-4 Adet rendelenmis domates
3 Dis dovulmus sarimsak
1/2 Yemek kasigi sivi yag
1 Tatli kasigi domates salcasi
Kirmizibiber
Karabiber
Maydanoz
Nane
Tuz

Yapilisi
2 bardak bulguru tencereye alin, uzerine 2 bardak kaynar suyu dokun ve tencerenin kapagini kapatip, 15 dakika kabarmasi icin bekleyin. Bulgur kabardiktan sonra, 1 yemek kasigi salca ve
1 cay kasigi kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, cig kofte yogurur gibi yogurun. Yogurma islemi bittikten sonra 1 su bardagi unu icine dokun ve azar azar ilik su ilave ederek, kulak memesi kivamindan biraz daha kati bir hamur elde edin. Hamur, kivamina geldikten sonra, findik buyuklugunde parcalar kopartip, avucunuzda yuvalayin ve isaret parmaginizla, hafifce uzerine bastirin. Genis bir tencereye su koyun, icine biraz tuz ve 1 yemek kasigi limon suyu ekleyin ve suyu kaynatin. Su kaynadiktan sonra, hazirladiginiz koftelerin hepsini yavasca, kaynayan suya dokun ve suyun tekrar kaynamasini bekleyin. Su kaynadiktan sonra, ocagi orta isiya getirin ve 15-20 dakika, bu sekilde pisirin. Kofteler piserken sosunu hazirlayin. Sos icin yarim yemek kasigi sivi yagda, 1 tatli kasigi domates salcasini kavurun ve rendelenmis domatesleri ve dovulmus sarimsaklari ilave edin. Pismeye baslayinca nar eksisini ekleyin ve birkac dakika daha pisirip, ocaktan alin. Arzu ettiginiz miktar tuz, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip, sosu karistirin. Kofteler pistikten sonra, suyunu suzun ve sosu koftelerin uzerine dokup, dikkatlice harmanlayin. Sosla harmanlanan kofteleri, servis tabagina alin, biraz ilidiktan sonra, nane, kirmizibiber ve kiyilmis maydanoz ile susleyip, servis yapin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten