dinsdag 4 maart 2008

Trabzon yoresine ayit bir patates kavurmasi


Kucuklugumden beri cok severek yedigim bu yemek cok pratik ve lezzetli oluyor.

Malzemeler:

4-5 tane patates
yarim kalip beyaz peynir yada yorenize ayit olan peynir ( ben babannemin peynirini kullanirim cogu zaman)
1 kuru sogan
salca
yag
tuz
yarim cay bardagi sut

Yapilisi

Patatesleri haslayip suzdukten sonra bir kaba alip icine yarim cay bardagi sut ve bir kasik tereyagini koyup guzelcene ezin. Ayri bir tavaya yag koyup soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Ardindan salcayi ilave etin. Ezmis oldugunuz patateslerin icine peynir ve tuzu katip iyice karistirin. Tavadaki soganlari tavanin heryerini kaplayacak sekilde guzelce yayin. Sonra uzerine patatesli karisimi koyup onuda guzelcene yayin ve azcik bastirin. Az pisirdikten sonra duz bir tabagin uzerine ters cevirin.
Cogu zaman uzerine yada yanina ayranla servisi cok guzel oluyor. Ben uzerine koydum ama goruntu pek guzel olmadi. Size afiyet olsun.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen