donderdag 13 maart 2008

Firinda kremali kofte


Bu tarifi su siteden aldim ve cok hos ve guzel bir lezzet cikti ortaya.Biraz kenarlari yandi ama ben oyle daha cok seviyorum :-))

MALZEMELER:
300 gr. kıyma
2 ad. orta boy soğan
3-4 dilim bayat ekmek içi
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 kutu süt kreması
1 çay bard. süt
5-6 diş sarımsak
1 su bard. rendelenmiş kaşar peyniri
2 ad. patates
3 ad. orta boy havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANMASI:
Kıymayı, göz kararı tuzu ve karabiberi,ince ince doğranmış maydanozu,kimyonu,bayat ekmek içlerini ve rendelenmiş 1 ad. soğanı mutfak kabınıza alıp iyice yoğurun.Küçük küçük köfteler hazırlayıp borcama dizin.Köftelerinizi 150C fırında üzerleri hafif kızarıncaya ve suyunu salıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta 1 ad. soğanı halka halka doğrayın.Havuçlarınızı ve patateslerinizi rendeleyin.Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip ilk önce soğanları daha sonra havuç ve patatesleri öldürün.Fırında hafifçe kızarttığınız köfteleri temiz bir fırın kabına dizin.Üzerine hazırladığınız soğanlı,havuçlu,patatesli harcı dökün ve kaşık yardımıyla dağıtın.
Bir kaseye süt kremasını ve sütü boşaltın.İçine dövülmüş sarımsakları ilave edin ve iyice çırpın.Bu sosu da yemeğin üzerine gezdirip 180 C ısıtılmış fırında 30 dk. kadar pişirin.Daha sonra rendelenmiş kaşarları da ilave edip 10-15 dk. daha pişirmeye devam edin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten