dinsdag 5 februari 2008

Sariyer boregi



Kardesim 15 gun tatiline hollandaya geldi ve bana hediye olarak Oktay ustanin son cikan Oktay usta ile cay saati kitabini getirdi.
Icine bakarken gozume sariyer boregi carpti. Bu borek sanki ben yurtta kalirken herzaman bagcilardan aldigim borege benziyordu.
Bugun ilk defa denedim ve hakketten tadini animsiyordu.
Cok guzel bir borek tarifi acikcasi.

Tarifi

Hamuru icin

3 su bardagi un
1 adet yumurta
1 tatli kasigi tuz
1.5 su bardagindan az eksik su
150 gram margarin (iyi yumusamis)
tuz
karabiber

Hamuru acmak icin

3 corba kasigi sivi yag

Ic harci icin

200 gram kiyma
3 adet kuru sogan
3 corba kasigi sivi yag
tuz
karabiber

Hazirlanisi

Karistirma kabina unu dokup uzerine tuzu ve yumurtayi kiriyoruz ve ilik su dokup
hamuru yoguruyoruz.
Tezgahin uzerine alip 4-5 dakika yoguruyoruz. Iyi ozlesmesi icin yogurduktan sonra uzerine nemli bir bez orterek 5 dakika dinlendiriyoruz

Ic harcinin hazirlanisi

Bir tavaya sivi yag koyup, uzerine ince dogranmis kuru sogani alip 3-4dk. kavurduktan sonra kiymayi ilave ediyoruz. Hepsini 5 dk. daha kavurup, tuzu, karabiberi koyup ocaktan aliyoruz. Ic harcin ilik olmasi iyi sonuc verir.

Dinlenmis olan hamurumuzu ikiye boluyoruz. Yuvarlak firin tepsi buyuklugunde her ikisinide aciyoruz ve hamurlarin ikisinide her tarafina cok iyi yumusatilmis margarini suruyoruz. Iki hamuru ust uste koyup tezgaha az sivi yag , hamurun uzerine de biraz sivi yag dokup, elimizle her tarafina surup, hamurun uclarindan cekerek cok ince olmasini sagliyoruz. Kavrulmus olan kiymali harctan serpip, bir ucundan baslayip uzunca bir rulo ortaya cikartiyoruz, resimde goruldugu sekilde katlayip firin tepsisine aliyoruz. Onceden isitilmis 180 derecede nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.


Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen