maandag 18 februari 2008

Islim kebabi






Bu tarifi Ninonu mutfagindan aldim ve gercekten cok guzel oldu evde iki tane patlican vardi o yuzden bazilarinin sadece bir tarafini sardim resimlerde goruldugu gibi.


MALZEMELER
Olabildigince uzun patlican
Domates
Biber
Domates salcasi
Su
Tuz
Kurdan

Kofte Ici
Az yagli dana kiyma
Cok az ekmek ici (islatilmis)
Rendelenmis sogan
Baharat
Biraz sivi yag
Tuz

YAPILISI
Koftelik malzemeleri bir kaba alin, iyice yogurun. Kofte sekli verip, firin tepsisine dizin ve firinlayin. Patlicanlari yikayip, kurulayin. Boylamasina, cok ince olmayacak sekilde, yukaridaki gibi kesip, kizartin. Patlicanlar ne kadar uzun olursa, kofteleri sarmak o kadar kolay oluyor. Kizaran patlicanlari arti seklinde firin tepsisine dizin, ortalarina kofte koyup, patlicanlarla sarip, kurdan batirin. Bir dilim domates ve bir parca yesil biberle susleyip, firin tepsisine dizin. Salca, tuz ve su karisimi hazirlayin. Biraz kivamli olsun. Bu sosu kebaplarin uzerine gezdirin ve yemegi firina verin. Uzerleri kizarana kadar pisirin, sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen