zaterdag 2 februari 2008

Asik Eden Tarifler ve muzlu cikolatali dogum gunu pastam

logo_Asik_Eden_Tarifler

Ilk defa bir etkinlige katilmak uzere babam icin yaptigim bir dogum gunu pastasini yayinlamak istiyorum.



Bu tarifi portakal agacindan alarak yola ciktim, bende hazir pasta tabani olmadigindan pandispanyasini kendim hazirladim onuda mekanimiz mutfagin sitesinden su pastanin pandispanyasini kullandim.

Pandispanya için:

4 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazir kektabani olanlar icin:

1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki
1 paket muzlu puding
2 adet muz
çikolata sosu
hindistan cevizi

Hazırlanması:

(Pandispanya için; önce yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıba koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Piştiğinde kalıptan çıkarıp ikiye kesin. Keki nemli bir beze sararak bekletin. ( Bu işlem kekin kurumamasını sağlıyor))


Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın.
Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur.) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün.



Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin.

Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı ters çevirin. Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin.( ben uzerine muz rendeledim)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen