donderdag 31 januari 2008

Tiramisu


Bu resim ve tarif kusun mutfagina ayit malesef kendim yaptim ama resmini koyamadim.

Malzemeler:

Pandispanyasi icin:
3 yumurta
1/2 bardak seker
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
1/2 paket kakao

Kremasi icin:
3 bardak sut
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
1 bardak seker
1 paket labne peyniri

Islatmak icin:
1 bardak ilik su
2 corba kasigi granul kahve

Pandispanyasi icin her zamanki gibi yumurtalari ve sekeri uzunca bir sure cirpiyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakosunu ekliyoruz. Kucuk dikdortgen borcam kullandigim icin malzemeler bu kadar ama eger borcaminiz buyukse (aslinda normalde borcamlar zaten buyuktur, ben de iki boyutu oldugu icin kucugunu tercih ederim) yumurta sayisini bir arttirip diger malzemeleri de azicik arttirabilirsiniz. 350F~170C'lik onceden isitilmis firinda uzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz. Yaklasik hamur boyutunun iki katina cikiyor, hatta yumurtasini iyi cirptiysaniz daha fazla bile kabarabilir Kek piserken butun malzemeleri, labne peyniri haric, karistirip kremasini pisiriyoruz. Turkiye'deki nisasta ve unlar daha iyi kivam verdigi icin bu olculeri biraz azaltabilirsiniz ama Amerika'da bunlar bile az geliyor bazen. Krema pistikten sonra biraz sogumasini bekliyoruz. Sonra labne peyniri katip iyice karistiriyoruz. Pismis kekin biraz sogumasini bekliyoruz. Bu arada ilik su ve kahve ile islatma karisimini hazirliyoruz. Soguyan keki ikiye kesip her iki tarafi da kahveli suyla iyice islatiyoruz. Araya kremanin bir kismini dokup diger kek ile kapatiyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken sey, keki islattiktan sonra yerinden oynatmamamak. O yuzden ust kismi islattiginiz yer mumkunse tepsi uzeri olsun. Boylece tepsiyi bir yandan ters cevirip diger yandan elinizle destek olarak kremanin uzerine kapatabilirsiniz. En son kremasini dokup, uzerine bolca kakao eliyoruz. Hepsi bu Tavsiyem bir gun dolapta bekletmeniz. Nedense bu tip pastalar bekleyince guzellesiyor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen