woensdag 30 januari 2008

Tavuk Koftesi


Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 yumurta
1 avuç maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber, kekik
bayat ekmek içi
1/2 bardak kadar un
Hazırlanışı:

Soğanı ve maydanozu önce rondoda kıyın ve geniş bir kaba alın. Daha sonra tavuk etini de rondoda iyice kıyın; onu da kaba alın. Normal köfte harcı yapar gibi 1 adet yumurtayı, bayat ekmek içini , sıvıyağı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisini hafifce yağlayın. Kalan 1 yumurtayı iyice çırpın. Yayvan bir kaba unu koyun. Harçtan köfteler yapıp önce yumurtaya sonra una bulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen