donderdag 31 januari 2008

Sucuklu simit



Bugun de kuzenimle birlikte 3 kilo simit yaptik gercekten harika olmuslar. Birkactane zeytinli denedim onlarda cok guzel oldu, simit icin tarif:

1 kilo un
1 su bardagi ilik sut
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi seker
1 yumurta beyazi
1 maya (van die vierkante eger yoksa 1 yemek kasigi toz maya da olabilir)
1 paket kabartma tozu
tuz

Bu hamur sut ile kivama gelene kadar yogrulacak (yani yumusak ve ele yapismayan hamur, nekadar yumusak olursa okadar iyi, baktin eline yapisiyor az birsey siviyag koyabilirsin)

Hamuru guzelce yogurup yarim saat uzeri kapali dinlendirin

sonra hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler yani toplar alip yuvarlayin ve uzerine sofra bezi ortun.

O sirada hamurun icini arzuya gore hazirlayin.

sonra su resimlerde gorundugu gibi sekil verebilirsiniz bu resimleri yemek gunlugumun sayfasindan aldim ama tarif o tarif degil isterseniz o tarifi de kullanabilirsiniz. Resimleri burdan izleyebilirsiniz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen