donderdag 31 januari 2008

Su boregi



Bunuda ilk defa denedim ve cok guzel oldu maalesef firindan cikmis resmi yok heb geen tijd gehad ama koyabilirsem koyarim nu eventjes yapilis sekli. Eger yapmak isteyen varsa dikkat etmesi gereken husus yufkalari actiktan sonra bir sofra bezinin uzerine birbirine degmeyecek sekilde koyun yoksa benim gibi kavga yaparsin hamurla;-)

Hamur icin:
5 yumuta
1 cay kasigi tuz
1 cay fincani su
Aldigi kadar un (yaklasik2-3 subardagi un)

Hamuru acarken:
Yarim su bardagi un
Yarim su bardagi nisasta

İc malzemesi:
500 gram tatli lor veya beyaz tuzsuz peynirde olabilir.
1 demet ayiklanmis maydonoz

Yufkalarin arasina surmek icin:
1 cay fincani zeytin yagi
1 cay fincani eritilmis tere yagi

Yapilisi:
Unu,tuzu,suyu,yumurtalari,karistirip ne yumusak nede sert elimize yapismayana kadar bir hamur yoguralim.
Esit buyuklukte 10 bezeye ayiralip uzerlerini orterek dinlenmeye birakalim.
İc malzemesini hazirlayalim.lorumuzu ve maydonozlari birbirine karistiralim.
Mutfak tezgahimizi un ve nisasta serpistirerek bezelerimiz aca bildigimiz kalinlikta acalim. Acarken hamurumuzun zedelenmesi onemli degil.
Bu arada tencerenin icine 5-6 litre kadar su bir iki kasik sivi yag ve tuz koyup kaynamaya birakalim.
Hamurlarimizi haslamadan once bir tencereyede soguk su ve kevgir koymayi unutmayalim.

Actigimiz yufkalarimizi kaynayan tencereye acarak koyalim 3- 4 saniye bekleyip delikli kepceyle alip soguk suyun icine koyalim.

Buradan soguyunca alip kevgire koyup suyunun suzulmesini bekleyip
Yagladigimiz firin tepsisine serelim.
Yanliz ilk yufkayi pisirmeden yaglanmis tepsimize serelim sonra pisirdigimiz yufkalari serelim.
Serdigimiz her yufkalari tere ygi karisimli yagimizi surelim.
2 -3 yufka serdigimizde ic malzemeleri esit miktarda yufkalarimizin uzerlerine yayalim.
En ust kata gene hamurumuzu pisirmeden serelim.
Ve uzerini yaglayip 200 dereceli onceden isittig,miz firinda yaklasik 45 -50 dakika uzeri kizarana kadar pisirelim.
Soguduktan sonra esit olarak kareler seklinde keselim.
Servis tabagimiza alalim.yaninda bol kopuklu ayran ve salata))

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen