donderdag 31 januari 2008

Perisan



Bu kurabiyeyi babam cok sever bunlari da onun icin hazirlamistim.


Malzemeler

- 2 yumurta
- 1 paket tereyagi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1 paket kuru uzum

Yapilisi

Butun malzemeleri uzum haric yogur.
Sonra uzumleri kat iyice karistir ve hamuru sekil vermeden koparimp tepsiye koy
Uzeri kizarincaya dek 170 derecede pisir

Afiyet olsun


Voor de Nederlanders onder ons.

Perisjan (zo heten de koekjes met rozijnen)

Ingrediënten

2 eieren
1 pak roomboter(250 gram)
1 pakje vanille suiker
1 pakje bakpoeder
1 waterglas (200 ml) poeder suiker
4 waterglazen bloem
1 zakje (200) gram krenten of rozijnen

Bereiding

Al de ingrediënten behalve de bloem en rozijnen roer je goed door elkaar. Dit kan met een mixer maar hoeft niet ten slotte doe je de gezeefde bloem erbij en kneed je het goed door totdat je een stevig zachte deeg hebt. Daarna doe je de rozijnen erdoorheen en kneed je het weer goed door.

Ten slotte trek je stukjes van het deeg en zonder het te vormen leg je het op bak papier zodat je een soort mini eilandje krijgt met hobbels dit doe je totdat je de bakplaat vol hebt.

Daarna doe je ze in de oven op ongeveer 200 graden en bakje ze in ongeveer 40 min goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen